На Смолінську шахту викликали рятувальників (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Ранок спекотного дня у Смолінській 34-й пожежно-рятувальній частині, що на Маловисківщині, розпочинався з виклику з автозаправочної Смолінської шахти про виникнення надзвичайної ситуації під час зливання палива з бензовозу до підземного сховища. Черговий оператор АЗС повідомив диспетчера ДПРЧ-34 про евакуацію працівників. Площа пожежі – 40 кв. м. Постраждалих немає.

Адміністрація шахти залучила до ліквідації надзвичайної ситуації 18 членів добровільної пожежної дружини.

На щастя, насправді надзвичайної ситуації не сталося – це були лише навчання, влаштовані для перевірки боєздатності рятівників і добровільних громадських формувань.

Як розповів начальник заступник директора шахти Віктор Юрченко, АЗС шахти входить до переліку потенційно небезпечних об’єктів, і тому одна з позицій плану ліквідації аварійних ситуацій лягла в основу «легенди» навчань.

– Особовий склад ДПРЧ-34 на двох автомобілях АЦ 40(130)6 оперативно прибув на об’єкт та розгорнув два стволи «ГПС-600» гасіння та два стволи «А» на захист колонки та сусідніх резервуарів ПММ. З використанням піноутворювача, захисних термокостюмів та спільними зусиллями умовна пожежа була локалізована та ліквідовано джерело займання Особовий склад з поставленими навчальними завданнями впорався в повному обсязі, за що всім була висловлена подяка від керівництва Смолінської шахти,- підвів підсумки тренувань. Віктор Юрченко, додавши, що такі тренування на злагодженість та перевірка боєздатності техніки і обладнання особливо актуальні зараз в таку спеку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар