Кіровоградському Герою встановили першу в Україні пам’ятну дошку з QR-кодом (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 4 липня,  встановили меморіальну табличку загиблому Герою України підполковнику Сергію  Сєнчеву,  на будинку, де жив військовий. Це перша в Україні дошка, встанивлена на житловому будинку за кошти громадської організації українських емігрантів в Німеччині Neue Zeiten – Нові часи.

Заступник командира 3-го полку спецпризначення Сергій Сєнчев загинув 4 серпня 2014 року під час виконання бойового завдання в зоні Антитерористичної операції.

Сергій Сєнчев народився 8 липня 1973 року у Донецьку в сім’ї військовослужбовця. Освіту здобував у школах та військовому суворівському училищі Свердловської області (у зв’язку з переведенням батька до нового місця служби), потім – у Донецькому вищому військово-політичному училищі інженерних військ і військ зв’язку, в Одеському національному університеті ім. І. Мєчнікова (спеціальність – психологія). 1994 року прибув для подальшого проходження служби у Кіровоград (в/ч А-0759). Так військовий опинився у Кіровограді. Проживав у будинку для військових на Балашівці на вул. Повітрянофлотській, 59. Зараз тут проживає дружина Сніжана, донька Євгенія (19 років) та син Іван (10 років).

Саме діти Героя і знімали прапор із таблички на будинку. Євгенії та Івану допомогли військові побратими Сергія Сєнчева.

Друг родини та побратим Андрій згадує Героя лише найтеплішими словами: “Цю людину не треба зайвий раз представляти. Сергія всі знають як хорошого товариша, надійного друга, професіонала своєї справи. Більше 20 років він присвятив службі у військах сеціального призначення. Цього року мало би виповнитись 25 років з того часу, як він прийняв рішення вступити до військового училища. Пам’ятний знак буде нагадувати про те, що він назавжди лишається у нашій пам’яті”.

Волонтер організації “Діти Героїв Кіровоградщини” Мілана Смільняк розповіла, що відкриттям дошки завдячуємо українцям, які проживають за кордоном: “Нашій організації активно допомагає діаспора різних країн: Італії, Канади, Америки, Німеччини, Швейцарії. Цей душевний порив був від українців, які далеко від нас, у Німеччині, але поряд з нами своїми серцями. Голова громадської організації в Німеччині Володимир Іскін запропонував цей проект і ось зараз він стартував із Кіровограда”. Цей проект є пілотним і встановлена дошка  першою в Україні. Скільки дошок такого зразка буде встановлено прогнозувати волонтер не береться: “Якщо таблички будуть встановлені лише зе кошти організації, то їх буде не багато в Україні. Якщо ж підключаться місцеві спонсори, їх буде набагато більше”.

За словами волонтера, вартість однієї дошки сягає 40 євро, адже табличка віддрукована у кольорі, має антивандальне покриття та QR-код: “Вона не схожа на традиційні великі меморіальні дошки, зроблені з мармуру. Кожна така дощечка має QR-код, з допомогою якого можна буде перейти на сторінку, де міститься широка стаття про історію життя й обставини загибелі, подвиги військового.”

Пам’ять  Героя України підполковника Сергія  Сєнчева вшанували гімном держави, ставши на захист якої Герой поліг у бою. Присутні бойові побратими, рідні та сусіди військового поклали квіти біля будинку Героя.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар