Комісія визначилася із “Кращими товарами Кіровоградщини”

На черговому засіданні обласної конкурсної комісії щорічного конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) “Кращі товари Кіровоградщини” відбулося підбиття підсумків його проведення. Нагадаємо, конкурс проходить у рамках Всеукраїнського конкурсу “100 кращих товарів України”.

Радник голови обласної державної адміністрації Віктор Серпокрилов зазначив, що поступово українська система стандартизації та технічного регулювання приводиться до європейських стандартів, але це процес складний і довготривалий, і для підприємств у тому числі – повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

“Провідні підприємства, такі, наприклад як “Радій”, “Червона зірка”, “Гідросила”, ТДВ “Ятрань” та ряд інших змогли пройти міжнародну сертифікацію. Вже не один рік працюють на ринках країн Європейського Союзу, такі підприємства, як ПрАТ “Креатив”, ТДВ “Інтерресурси”, ПАТ “Швейна фабрика “Зорянка”, ТОВ “Круп”яний дім” та ТОВ “Три Стар”, – відзначив Віктор Серпокрилов.

Як повідомив заступник директора ДП “Кіровоградстандартметрологія” Олександр Затока, заявки на участь у конкурсі подали трохи більше 20 підприємств. Після детальної експертизи тільки 8 підприємств набрали встановлену кількість балів, необхідних для участі у конкурсі.

За результатами голосування переможцем у номінації “Продовольчі товари”:

-ПрАт “Креатив” (олія соняшникова рафінована дезодорована виморожена марки “П”);

-ПП “Віктор і К” (олія соняшникова рафінована дезодорована виморожена марки, олія соняшникова нерафінована холодного пресування першого віджиму вищого ґатунку “Живильна краплина”);

-ТДВ “М’ясокомбінат “ЯТРАНЬ” (сосиски молочні варені вищого сорту);

-ТОВ “ТРИ СТАР” (халва соняшникова ванільна, вагова);

-ТОВ “Кіровоградхліб-2014” (батон “Гірчичний”, вищого сорту).

У номінації “Промислові товари для населення” переможцем визначено ТОВ “Прогрес-2010” за виготовлення емалі з ефектом ковки.

Лауреатами у номінації “Продовольчі товари” стали ТОВ “Черняхівські ковбаси” (“Буженина українська”, копчено-варена, вищого сорту) та ТОВ “Соколівський м’ясокомбінат Українські ковбаси” (ковбаса сирокопчена “Гранд Філе” вищого сорту).

ТДВ “М’ясокомбінат “ЯТРАНЬ” та ТОВ “Кіровоград-хліб-2014” запропоновано взяти участь у Всеукраїнському конкурсі якості продукції (товарів, робіт, послуг) “100 кращих товарів України”.

Нагородження переможців та лауреатів конкурсу якості “Кращі товари Кіровоградщини” відбудеться під час Національної агропромислової виставки “Агроекспо”, яка пройде з 1 по 3 жовтня 2015 року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар