101-ий мікрорайон долучився до конкурсу інноваційних проектів

Для бібліотекарів у наш час важливо підтримувати у людей бажання читати та своєчасно отримувати потрібну інформацію, таким чином бібліотеки відчувають себе потрібними і корисними для громади свого мікрорайону. Конкурс інноваційних проектів серед бібліотек області розпочався у травні, а стартуватиме у вересні.

Ідея «Бібліолавочки» бібліотеки №18 є інноваційною, оригінальною, нестандартною та виходить за межі звичних норм, тому що ми хочемо бачити свою бібліотеку сучасною. Для урізноманітнення літнього відпочинку дітей і дорослих, з метою ознайомлення   з цікавими книгами та журналами філія №18 започаткувала нову форму роботи –«бібліолавочка». Це літня читальна зала під відкритим небом. На свіжому повітрі читачі мають змогу не тільки погортати сторінки  журналів та книжок, а ще й досхочу погратися!Тож  запрошуємо всіх охочих  до нас приєднуватись!

Бібліолавочка – це новий підхід до вирішення актуальної проблеми активного та корисного читання дітей та дорослих у комфортних умовах – влітку на вулиці, а взимку у Куточку читання та отримання потрібної інформації, такоє є  вільна зона WI-FI.

На майданчику перед бібліотекою постійно проходять різноманітні вуличні заходи та акції, які збирають мешканців 101-го мікрорайону. Під час таких заходів бібліотекарі за допомоги волонтерів і депутата міськради Прокоф’єва Олександра проводять зустрічі-спілкування та літературні презентації. Таким чином назріла необхідність облаштувати дитячий майданчик з пісочницею та лавочки для читання і дозвілля родин, яку втілила громада мікрорайону на чолі з бібліотекарями. Сьогодні на майданчику перед бібліотекою №18 можна побачити літніх людей з газетами та журналами, батьків, які переглядають літературу і спілкуються  та дітей, які читають і граються.

Площадка створена власноруч читачами дає можливість на свіжому повітрі на «бібліолавочці», як її назвали самі читачі,  почитати батькам і дітям вголос кращі твори української, світової літератури та обговорити їх. Після прочитаного діти малюють свої враження на папері та асфальті. Таку форму масових заходів бібліотекарі  активно використовують і під час літніх канікул.

Детальніша інформація на сайті бібліотеки №18 http://bibl18kr.io.ua/

та на сторінках блогу «Бібліотусовка»  http://biblioveronika.blogspot.com/

Завідуюча філією №18 Віра Резніченко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар