Зять Кінаха не вмовив кіровоградських депутатів підписатися під кредитом на $30 млн для його фірми

Кіровоградська міська рада не підтримала проект рішення про надання гарантій по кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку ДП «Кіровоградтепло ТОВ «ЦНТІ УНГА» на суму $29,70 млн.

В четвер, 2 липня, за відповідний проект рішення проголосувало 19 депутатів з 59 присутніх.

У квітні 2004 року Кіровоградська міська рада надала ТОВ «ЦНТІ УНГА» в оренду на 25 років цілісний майновий комплекс державного комунального підприємства теплових мереж «Кіровоградтеплоенерго». Через кілька місяців ТОВ «ЦНТІ УНГА» створила дочірнє підприємство «Кіровоградтепло», якому передало в оренду майно. До 2013 року підприємство рішенням міськради фірма була звільнена від сплати орендної плати, а потім два роки для неї діяв пільговий період – 0,5% від вартості майнового комплексу, або 405 тис грн на рік – повідомляють “Наші гроші”.

Засновником ТОВ «ЦНТІ УНГА» є Олександр Ковалко, колишній заступник голови правління НАК «Нафтогаз України», а нині – керівник проектів та програм у сфері науково-технічноі діяльності компанії. Ковалко одружений на Наталії Ковалко, прийомній дочці колишнього прем’єр-міністра Анатолія Кінаха.

Ковалко особисто виступив перед депутатами і повідомив, що сума кредиту буде включена в тарифи теплопостачання для населення.

Раніше кіровоградські депутати вже голосували за питання кредиту ДП «Кіровоградтепло ТОВ «ЦНТІ УНГА», але для його прийняття не вистачило голосів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар