Закон про касові апарати лише частково врахував пропозиції підприємців

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо зниження фіскального навантаження на суб’єктів господарювання при застосуванні реєстраторів розрахункових операцій» (№ 1088), яким звільнила від обов’язкового застосування касових апаратів платників єдиного податку першої, другої, третьої груп – фізичних осіб підприємців незалежно від обраного виду діяльності, які впродовж календарного року мають обсяг доходу, що не перевищує 1 млн грн.

Як зазначив народний депутат України Станіслав Березкін, який проголосував за цей закон, напередодні до нього зверталися підприємці Кіровоградщини (а у малому бізнесі задіяно 40 тисяч осіб) з проханням скасувати обов’язкове застосування касових апаратів платниками єдиного податку другої та третьої груп.

Закон, за словами Станіслава Березкіна, лише частково врахував пропозицію представників малого і середнього бізнесу.

Окрім звільнення від застосування касових апаратів тих підприємців, чиї доходи не перевищують 1 млн гривень, також скасовується п’ятикратний розмір фінансової відповідальності за порушення прийнятого закону.

«Залишаються питання щодо прийнятої з голосу поправки Кабміну про порядок перевірки продажів підприємців. Тексту законопроекту, за який ми голосували , на сайті ВР не було.

Остаточні висновки можна буде зробити лише після того, як текст закону буде оприлюднено та підписано Президентом», – зазначив народний депутат.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар