У Кіровограді відкрили Норвегію (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 1 липня, у Сквері аеронавігації Кіровоградської льотної академії НАУ в знак дружби українського й норвезького народів відкрили історично-ландшафтну композицію “Норвегія в серці України”.

Минулого року Кіровоградська льотна академія стала партнером проекту “Україна-Норвегія” щодо перенавчання цивільним спеціальностям колишніх військових України та їх сімей за кошти норвезького уряду.

Начальник льотної академії Сергій Неділько відзначив допомогу Норвегії в умовах складної ситуації в Україні: “Добре мати багато друзів, а ще краще мати друзів, які протягують руку допомоги у складний час. Це робить Норвегія. Сьогодні ми закладаємо перший камінь експозиції “Норвегія в серці України”, яка буде розбудована далі”.

Саме на знак подяки за допогу у сквері КЛА відтворили частинку Норвегії: композиція утворена з каміння, яке є невід’ємною деталлю ландшафту Норвегії.

На урочисте відкриття композиції до Кіровограда прибули представники фондів, які доклали чимало зусиль до створення осередку українсько-норвезької співпраці у Кіровограді: “Міжнароний фонд соціальної адаптації”,  “Євразія”.

Президент благодійного фонду “Міжнароний фонд соціальної адаптації” Володимир Рубцов зазначив: “Норвегія – маленька країна, в якій проживає всього лише 5 млн населення. У цей тяжкий для нашої держави  час Норвегія рішуче стала на бік України – значно збільшила фінансування міжнародних програм. Активна позиція Кіровоградської льотної академії говорить про те, що далека Норвегія стала набагато ближчою”.

Володимир Рубцов подякував за вклад у зміцнення українсько-норвезької співпраці, запевнив, що об’єднані можливості цих двох країн дадуть великі результати і додав: “Наш фонд заключив п’ятирічний договір із урядом Норвегії (найдовготриваліший договір в історії Норвегії) про співпрацю, взаємодопомогу. І КЛА є активним учасником цього проекту”.

Президент благодійного фонду “Євразія” Олексій Іващенко наголосив на результативності роботи Кіровограда ще на початковому етапі співпраці: “Регіональна активність начальника вишу зробила Кіровоградщину видимою у Норвегії. Колись ми будемо читати в книгах про те, що відбувається тут сьогодні: хтось вперше це зробив”.

У знак дружби та співпраці було підписано документ, який декларує наявність і міцність співпраці України та Норвегії, зокрема, і на базі Кіровоградської льотної академії НАУ. Документ помістили у капсулу і закопали під центральним каменем композиції.

к

Окрім того, сьогодні у КЛА відбувається засідання норвезького клубу та семінар, присвячений розбудові східноєвропейського начально-тренувального центру пошуку та рятування на базі академії.

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар