Терористи обстрілюють українських військових із житлових районів Донецька (РНБО)

На Маріупольському напрямку противник здійснив серію потужних артилерійських та мінометних обстрілів наших позицій по всій лінії фронту на цій ділянці від Новотроїцького до Широкиного. Бойовики змінили тактику, ведучи вогонь з важкого озброєння навіть у світлу пору доби. Ці провокації приносять страждання мирним мешканцям – згідно з повідомленнями ОБСЄ, с. Широкине залишили мирні мешканці.

На Донецькому напрямку найбільш складна ситуація – під Мар’їнкою, де регулярно відбуваються ворожі провокації із застосуванням стрілецького та важкого озброєння. Противник веде вогонь із західних житлових районів Донецька. Не припиняється ворожий вогонь і північніше, в районі Красногорівки, Пісків та Авдіївки. В околицях Горлівки обстановка також нестабільна, але контрольована. Бойових зіткнень і фактів використання важкого озброєння з боку НЗФ тут не зафіксовано.

На Луганському напрямку бойовики активізувалися на північ від Бахмутської траси – в районі Кримського та Сокільників. Також зафіксовано ворожі збройні провокації поблизу сел. Золоте і Станиці Луганської. Незважаючи на те, що перестрілки тривали цілий день, фактів використання важкого озброєння з боку НЗФ не зафіксовано. Сили АТО перебувають у високій бойовій готовності і адекватно реагують на агресію бойовиків. Про це розповів сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 5 польотів ворожих безпілотників.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 3 було поранено в західних передмістях Донецька.

Захисники Маріуполя отримали нагороди до Дня Конституції

Місто на Азовському морі вже давно стало другою домівкою для військовослужбовців Національної гвардії з Одеси, Миколаєва, Херсона та Запоріжжя. Гвардійці отримали грамоти, а воїнам, які відзначилися найбільше, вручили відомчі нагороди – нагрудні знаки «За доблесну службу» та іменні годинники.

Завдяки зусиллям гвардійців і військових ситуація на Маріупольському напрямку залишається під повним контролем – бойовики неодноразово намагалися перевірити нашу оборону на міцність, але марно. 14 15  18 19

Українські спецслужби успішно проводять антитерористичні заходи

СБУ припинила діяльність бандформування «Миколаївське підпілля», члени якого готували замах на вбивство голови Миколаївської ОДА в минулому році. Затримано бойовиків, які розповсюджували проросійську пропаганду в Інтернеті, підтримували НЗФ «ДНР» та «ЛНР» і закликали до повалення конституційного ладу. У розшук оголошено ідеолога миколаївських сепаратистів Володимира Слесаренка, який переховується у Донецьку.

У Міловському районі Луганської області спецслужби затримали бойовиків, які підривали автомобілі правоохоронців та військовослужбовців, а також вчинили вибух на території армійської радіолокаційної станції. Під час обшуків у зловмисників вилучено вогнепальну зброю, вибухівку та деталі для виготовлення саморобних вибухових пристроїв.

Затримані зізналися, що діяли за вказівкою російських спецслужб, і отримали зброю та вибухівку на території Росії. Проте обіцяну щедру винагороду від своїх «кураторів» диверсанти так і не отримали.

Крім того, неподалік Попасної СБУ затримала двох жінок-інформаторів бойовиків. Одна працювала в одній з правоохоронних структур Попаснянського району – у лютому її завербував бойовик з банди Дрьомова. Ще одна інформаторка була нейтралізована у Рубіжному.

Триває ротація в підрозділах українських міліціонерів, які несуть службу в прифронтовій зоні

Черговий загін правоохоронців Житомирщини виїхав на Схід. Серед бойових завдань міліціонерів – охорона важливих об’єктів, чергування на блокпостах, забезпечення правопорядку у населених пунктах Луганщини. Уже понад 1,5 тисячі правоохоронців області пройшли випробування службою у зоні бойових дій. Провести правоохоронців у дорогу прийшли рідні, друзі та колеги. Попереду місяць відповідальної роботи.   34  37

Триває доставка гуманітарної допомоги на окуповану територію

Через контрольний пункт  «Зайцеве», що на трасі Артемівськ-Горлівка прослідував вантажний  автомобіль з гуманітарним вантажем від благодійної організації. До Донецька відправлено майже 3 тонни продуктів харчування та засобів гігієни.

А зараз – історія з передової. Блокпост «Квіточка» знаходиться на передньому краї Донецького напрямку – поблизу Горлівки. Українські військовослужбовці мужньо тримають зайняті рубежі і дають рішучу відсіч усім збройним провокаціям ворога. До Вашої уваги – сюжет Військового телебачення України про наших захисників.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар