Кіровоградські правоохоронці за кілька годин розшукали підозрюваних у пограбуванні пенсіонера

Ціною життя 72-річного чоловіка ледь не стали 350 гривень. Через небайдуже ставлення громадян та вчасно надану медичну допомогу, потерпілому пощастило вижити. Його кривдників правоохоронці знайшли вже за кілька годин.

Як з’ясувалося, неодноразово судимі за тяжкі злочини зловмисники перебували у розшуку на території інших областей за підозрою у скоєнні грабежів, угонів та крадіжок. За вчинене обом загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років, повідомляє СЗГ УМВС України в Кіровоградській області.

Пригода сталася в ніч з 29 на 30 червня на території Новомиргородського району Кіровоградської області. Працівниця одного із закладів торгівлі, який працює за цілодобовим графіком, звернула увагу на чоловіка, який йшов вулицею. За мить його кинулися наздоганяти двоє осіб, ще через хвилину дідусь вже лежав на землі і стогнав від болю.

На місце пригоди жінка негайно викликала карету швидкої допомоги. Про пацієнта, який ймовірно став жертвою грабіжників, правоохоронців повідомили лікарі.

– Напружена робота оперативників за кілька годин дала бажаний результат. За прикметами вони розшукали на території одного з літніх майданчиків розважального закладу осіб, які вчинили напад на потерпілого, – повідомив т.в.о. начальника Новомиргородського РВ УМВС в області Павло Немна.

Підозрюваними виявилися громадяни 26 і 22 років. Один з них мешканець іншої області, його товариш проживав у одному з сіл Кіровоградського району. Обидва мають судимості за скоєння тяжких злочинів і в даний час також перебували у розшуку.

З пояснень підозрюваних, основною причиною їх вчинку, як і ряду інших, були корисливі мотиви. У даному випадку, проходячи вулицею, вони не змогли спокійно «оминути» чоловіка, який повертався пішки додому із залізничного вокзалу.

Відібрані у нього 350 гривень у подальшому нападники планували використати для вдалої організації свого дозвілля.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України «Грабіж». За такі дії законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.

У даний час перевіряється причетність підозрюваних до скоєння схожих злочинів, та, навіть враховуючи вже наявний перелік їх «недобрих» справ, термін ув’язнення очевидно буде більшим врази.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар