Держава допомагає кіровоградцям позбутися газової залежності

Чиновники намагаються долучити кіровоградців до державної програми з  енергозбереження державних ресурсів.

“З 2014 року в Україні діє програма з відшкодування до 20% вартості придбання і встановлення твердопаливних котлів для громадян, розповідає начальник управління ЖКГ Кіровоградської ОДА Ольга Довжук. – Цього року передбачено відшкодування 30% (не більше 39 тис. грн) для власників 1-кімнатних квартир на перехід з газу на альтернативні види опалення і забезпечення заходів з теплозбереження. Безвідсоткові кредити на придбання матеріалів і обладнання для утеплення квартир і переходу на твердопаливні котли надаються “Ощадбанком” і “Укргазбанком”.  Робота оплачується власниками квартир”.

Читайте більше: Держава пропонує кіровоградцям допомогу у підготовці до зими

“Як показує практика, на Кіровоградщині ця програма не достатньо популяризована. Але вона може матеріально полегшити становище населення в опалювальний період. Тому треба проводити роз’яснювальну роботу з населенням, бесіди з співвласниками ОСББ, працівниками державних структур”, – наголосила  Довжук.

Представник “Ощадбанку” Сергій Дробко зазначив, що за період існування програми 3450 клієнтів “Ощадбанку” скористалися кредитами з енергоефекитивності для переходу на не газові види опалення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар