Футболісти «Зірки» увійшли до символічної збірної чемпіонату сезону 2014/2015 років

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Провідні українські футбольні сайти Football.ua і UA-Футбол назвали символічні збірні першолігового чемпіонату 2014/2015. Football.ua визначав найперспективніших молодих гравців, які зуміли проявити себе в цьому сезоні. До неї були включені 33 гравці, народжені в 1994 році і пізніше. До переліку кращих увійшов і правий захисник «Зірки», 20-річний Дмитро Фатєєв. У минулому сезоні він провів у чемпіонаті 21 матч (1 гол і 1 асист), одного разу входив до основного складу збірної туру.

«Фатєєв – головне відкриття кіровоградського футболу минулого року. 2014-й і справді був зірковим для Дмитра – регулярна гра в основі, виклики до молодіжної збірної країни … От тільки враження від сильного сезону було змазане весняною частиною турніру, коли молодий гравець начисто програв конкуренцію досвідченому динамівському вихованцю Допілці на безпосередньому місці роботи і позбувся шансу поконкурувати за лівий фланг через відмінну гру новачка Андрія Бацули», – пише Football.ua.

Ще раніше, ми повідомляли на нашому сайті про сформовану журналістами Football.ua символічну збірну за підсумками весняно-літньої частини першолігового чемпіонату сезону 2014/2015. До її складу увійшли шість футболістів «Зірки» – воротар Павло Поштаренко, центральний захисник Олександр Кучеренко, ліві захисники Андрій Бацула та Андрій Мостовий, центральний півзахисник Ігор Загальський і нападник Олексій Чичиков.

UA-Футбол назвав кращих у сезоні 2014/15 у першій лізі і включив до свого списку двох футболістів «Зірки» – Андрія Бацулу та Олексія Чичикова.

Лівий захисник / півзахисник Андрій Бацула отримав наступну характеристику: «При переході Андрія в «Зірку» були певні сумніви з приводу його можливих перспектив у кіровоградській команді. Однак крайній латераль «червоно-жовтих» зумів не тільки здивувати, забронювавши собі місце в основі, але й став одним із відкриттів сезону. Мобільний футболіст, який починав на позиції хавбека, з часом перемістився в оборону. Однак від цього «Зірка» тільки виграла. Надійна і впевнена гра в обороні, помножена на вибухові підключення до атак, регулярно наводили страх на суперників».
Свій вибір на користь Олексія Чичикова, що грав на позиціях правого півзахисника та нападника UA-Футбол аргументував наступним чином: «Олексій був визнаний уболівальниками «Зірки» кращим гравцем сезону. І з цим важко не погодитися. Найдосвідченіший хавбек / нападаючий в кожному матчі виконував величезний обсяг роботи, ставши кращим бомбардиром своєї команди в чемпіонаті, а також одним із кращих – за системою «гол+пас».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар