Основні події в зоні проведення АТО за минулу добу (РНБО)

На Маріупольському напрямку бойові дії в Широкиному велися в цілодобовому режимі. Противник застосовує широкий спектр озброєння, в тому числі реактивні установки «Град-П». Також зафіксовано активну роботу ворожих снайперів. Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

На Донецькому напрямку ситуація найскладніша – бойові дії в районі аеропорту та Мар’їнки також тривають безперервно. Під Горлівкою ситуація відносно стабільна – незважаючи на ряд ворожих провокацій, застосування важкого озброєння НЗФ не зафіксовано.

На Луганському напрямку бойовики провели серію обстрілів наших позицій пізно ввечері. Найбільш складна ситуація – у Щасті, де внаслідок ворожого мінометного вогню поранено двох цивільних. Також збройні провокації противника відбулися у Попасній, Новотошківському та Станиці Луганській.

Вчора в зоні АТО зафіксовано 7 польотів ворожих безпілотних літальних апаратів.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 3 – отримали поранення.

На окупованих територіях зростає народне невдоволення

2 дні тому у Докучаєвську відбувся мітинг, учасники якого висловили рішуче невдоволення у зв’язку із жахливим злочином окупантів: бойовик застрелив у голову на блокпосту місцевого мешканця. Також мешканці міста вимагають припинити обстріли позицій ЗСУ з житлових масивів.

Підтверджується інформація про погрози з боку озброєних бойовиків учасникам мітингу в центрі Донецька 15 червня. Нагадаємо, що мешканці західних районів міста страждають від бойових дій і вимагають припинити розміщення важкої техніки та живої сили НЗФ у житлових кварталах, оскільки це загрожує життю цивільних.

Захисники України проводять тренування

Курсанти Національної академії НГУ та спецпризначенці виконали стрибки з парашутом з вертольота МІ-8. Останній раз курсанти виконували стрибки у 97-98 роках. Тепер виконання стрибків плануватимуться кожного року. Кожен гвардієць повинен уміти десантуватися у різних умовах і на будь-яку поверхню.

19-23 11 12 13 14 15 16 17 18 19 19-1 19-2 19-3 19-4 19-5 19-6 19-7 19-8 19-9 19-10 19-11 19-12 19-13 19-14 19-15 19-16 19-17 19-18 19-19 19-20 19-21 19-22

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ наші бійці пройшли курс тренування з британськими військовими. Впродовж десяти днів британці ділилися практичним досвідом та секретами організації тилового забезпечення. Військові на практиці відпрацювали дії у разі обстрілу конвою ворожою артилерією, нападу диверсантів, виникнення технічних несправностей та багатьох інших ситуаціях. Водночас наші військовослужбовці зробили свій внесок у навчальну програму, адже в них є досвід бойових дій в зоні АТО.

26 21 22 23 24 2528 27

Міліціонери на Донеччині допомагають мирним мешканцям

Донецькі правоохоронці, які зараз несуть службу в одній з «гарячих точок» зони АТО – Мар’їнці, постійно допомагають місцевому населенню. Міліціонери не лише борються зі злочинністю та порушенням прав громадян, а й віддають мешканцям свої продукти, ліки, і надають будь-яку іншу допомогу. Натомість вдячні мешканці Мар’їнки підгодовують вартових правопорядку овочами та фруктам з власних городів.

39 31 32 33 34 35 36 37 38

Українські спецслужби проводять успішні антитерористичні заходи

СБУ затримала жінку та чоловіка, що були інформаторами бандформування «ДНР». Встановлено, що їх завербував співробітник ГРУ на прізвисько «Старшина», який координує діяльність диверсійних груп так званої «ДНР». Росіянин також керує агентурною мережею, що складається з мешканців Донецької, Вінницької та Львівської областей для збору цінної інформації.

42 41

Також оперативники заблокували спроби постачання бандформуванню «ЛНР» деталей для безпілотних літальних апаратів. Деталі для безпілотників замовив польовий командир бойовиків з Первомайська. Бойовики планували зібрати бойовий дрон, здатний нести до 100 кг бомбового навантаження. Під час обшуку правоохоронці вилучили ключові елементи безпілотників, звівши нанівець усі потуги злочинців.

PM262image006 PM409image002 PM930image008 PM991image004

Українські правоохоронці вилучають зброю в зоні АТО

Співробітники міліції Донецької області, які несуть службу в Авдіївці, виявили схрон, в якому знаходилися 4 протитанкових гранатомети, 20 гранат РГД-5 і 120 патронів до автоматичної зброї. Проводяться оперативні заходи для встановлення власника арсеналу.

51

Також у с. Кірове Дзержинської міськради під час обшуку в будинку вилучено 12 гранат різних систем та більше 100 набоїв до різної зброї.

Українські волонтери допомагають захисникам на передовій

Правоохоронці батальйону спеціального призначення «Київщина» отримали потужний переобладнаний автомобіль для несення служби у зоні проведення антитерористичної операції. Форсований автомобіль буде використовуватися не тільки для транспортування та евакуації поранених. На нього встановлять крупнокаліберний кулемет для відбиття атак противника. Під час служби у зоні АТО така машина дозволить бійцям батальйону безпечно пересуватися на великі відстані та швидко міняти місце дислокації.

62 61

Також волонтери доставили на передову препарати для проведення хірургічних операцій від швейцарських благодійних організацій загальною вартістю понад трьох тисяч євро. Зокрема, польові шпиталі у зоні АТО отримали розчини натрію для доповнення об’єму крові важкопораненим, системи для крапельниць, стерильні рукавиці, антисептики та багато іншого.

74 71 72 73

На передову вирушають нові бійці

Зведений загін міліціонерів Полтавщини вирушив у зону проведення антитерористичної операції. Хлопці замінять на бойових постах своїх колег, які скоро повернуться додому. Там вони забезпечуватимуть охорону громадського порядку та допомагатимуть місцевим правоохоронцям.

86 81 82 83 84 85

Рівненські міліціонери здали кров для поранених товаришів

Вони здали кров для тих, хто отримав поранення і перебуває нині у лікарняних закладах у зоні антитерористичної операції. Адже кожен із рівненських правоохоронців, які виконують свій професійний і громадянський обов’язок на Сході України, розуміє, що їхня кров допоможе рятувати життя.

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар