У Кіровограді підприємці України обговорять вихід із кризи

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

30 червня у Кіровограді відбудеться виїзне розширене засідання Антикризової ради громадських організацій України та правління Українського союзу промисловців і підприємців. Тема заходу – «Стратегічні пріоритети інвестиційного потенціалу Кіровоградщини».

Учасники мають на меті визначити пріоритети розвитку найперспективніших галузей області, проблемні питання місцевого бізнесу та знайти шляхи їх вирішення. Засідання пройде за участю керівництва Українського союзу промисловців і підприємців на чолі з президентом УСПП Анатолієм Кінахом, представників обласного відділення УСПП на чолі з головою правління Євгеном Бахмачем, членів Антикризової ради громадських організацій України, представників міської влади та обласного керівництва, зокрема – голови обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка.

Як відомо, починаючи з 2012 року, рівень інвестицій в Україну має тенденцію до зниження. Вона особливо прискорилася у нинішньому році – за І квартал обсяг іноземних інвестицій, вкладених в економіку країни, склав лише 345,5 мільйонів доларів, що на 39,4% менше порівняно з показником 2014 року. Низький рівень інвестиційної привабливості України є наслідком нестабільності на фінансовому ринку, відсутності сприятливого ділового середовища, воєнних дій на сході країни, а також непослідовних дій уряду у проведенні реформ та управлінні економікою.

Попри негативні фактори, в УСПП вважають, що всі без виключення регіони України мають великий інвестиційний потенціал, для реалізації якого потрібні лише адекватне державне регулювання та підтримка. А Кіровоградська область має можливості вийти в лідери за обсягами інвестицій і стати передовою в реалізації бізнес-проектів, адже має вигідне географічне розташування, розгалужену залізничну та автомобільну мережу. Великий потенціал для інвестування є в аграрного сектору, сільськогосподарського машинобудування Кіровоградщини тощо.

Учасники засідання мають намір сформувати пропозиції з розвитку інвестиційної привабливості Кіровоградщини та вирішення проблем, які заважають розвиватися регіональному бізнесу, гальмують просування інвестиційних проектів. Вони будуть спрямовані на розгляд вищого керівництва держави та ввійдуть до Антикризової програми спільних дій влади та бізнесу. Також буде ініційовано створення у Кіровоградській області Громадської антикризової – антикорупційної ради, мета якої консолідувати зусилля громади та бізнесу в реалізації антикризової програми.

Захід проходитиме на території ПАТ «НВП «Радій» (вул. Героїв Сталінграду, 29, конференц-зал, 2 поверх, центральний вхід). Початок реєстрації – об 11-00. Довідкова інформація за телефонами 37-28-14, 050-947-87-73, 096-944-75-15.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар