До об’єднання громад на Кіровоградщині досі не готові

В Україні 4 обласних ради досі не затвердили перспективний план розвитку і об’єднання територіальних громад, 11 – затвердили. Всі інші – на стадії обговорення. 

Про це заявив голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко під час засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування, передає кореспондент Першої електронної газети.

 Нагадаємо, депутати Кіровоградської обласної ради на минулому сесійному засіданні не затвердили розроблений перспективний план об’єднання громад.

 “Ми говоримо лише про добровільне об’єднання громад. Є різні фактори, які впливають на об’єднання. В основному це суб’єктивні фактори – особисті погляди голів сільських і міських рад. Але нам треба затвердити план, щоб отримати державні субвенції на освіту і медицину”, – заявив Олександр Чорноіваненко.

На сесію 28 травня було винесено рішення про формування на Кіровоградшині 53 громад. Станом на сьогодні сільські і селищні голови заявили про наміри обєднатися у 96 громад. Згідно регламенту, наступна сесія і повторне голосування за перспективний план об’єднання може бути не раніше, ніж через 20 днів після першого голосування.

“Якщо ми схвалимо план, то передамо його на схвалення до Кабміну. Кабмін зараз дуже швидко розглядає ці питання. Головне – створювати громади спроможні і згідно методики. Тоді ми зможемо впроваджувати на Кіровоградщині більше пілотних проектів і отримувати державну підтримку. Наразі у нас є 7 громад, реально готових до цього.

Громади, які не будуть затверджені Кабміном, залишаться сільськими радами і працюватимуть далі. Потім вони можуть повторно подати документи на затвердження облрадою. У затверджених громадах обласна рада призначить вибори”, – повідомив голова обласної ради.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар