У Світловодську відкрили нову хлораторну для водогіну “Дніпро-Кіровоград”

Нову хлораторну для дніпровської води, яку споживають кіровоградці, урочисто відкрили у Світловодську. На її будівництво було витрачено 15 мільйонів гривень і 8 років роботи.

На традиційне перерізання стрічки до Світловодська приїхали голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, голова облради Олександр Чорноіваненко та гендиректор підприємства Роман Ілик, повідомляє інтернет-видання “Світловодськ”.

Ще 2005 року хлораторна, побудована у 1973 році, була визнана такою, що не відповідає жодним нормам і правилам. Тож у 2007 році почали будувати нову. За 7 років підрядник впорався з роботою, але держава не змогла профінансувати всі роботи. Довелося обласній раді та основним споживачам води – Кіровограду, Олександрії, Знам’янці і Світловодську, виділяти власні кошти, щоб розрахуватися з виконавцем робіт і ввести довгобуд в експлуатацію.

Після випробувань хлор буде подаватися в автоматичному режимі за допомогою обладнання фірми “Siemens”. Нагадаємо, ОКВП “Дніпро-Кіровоград” звернулося до Світового банку за кредитом і отримало позитивне рішення – кошти у сумі 34 мільйона доларів надійдуть на втілення перспективного проекту з модернізації системи водопостачання обасті. Його реалізація запланована на 2018-2019 роки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар