Добровільне об’єднання громад має бути добровільним – голова ОДА

Минулого тижня Президент України Петро Порошенко проводив нараду з головами ОДА. Зокрема мова йшла і про добровільне об’єднання громад.

Позицію президента на апаратній нараді озвучив і підтримав голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко і зазначив: усіма можливостями для розвитку громад можуть скористатись ті громади, які усвідомлюють перспективність об’єднання.

“Закон про адміністративно-територіальний устрій і об’єднання громад чітко каже: цей процес є виключно добровільним, на цьому наголосив і президент. Прошу голів РДА передати це сільським головам. Але ті повинні розуміти перспективи об’єднання. Ніхто нікого заставляти об’єднуватись не буде, це можливість для тих громад, хто хоче змінити своє життя на краще, отримати кошти з бюджету та фонду регіонального розвитку і отримувати якісні послуги.

З кожним сільським головою проведена консультація, кожна позиція буде врахована у перспективному плані, який буде сформовано до позачергової сесії облради. Та ще раз наголошую: хто не хоче об’єднуватись – заставляти не будемо”, – заявив Сергій Кузьменко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар