Надія Савченко отримала нагороду Атлантичної Ради США «За свободу»

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Українську льотчицю Надію Савченко відзначили нагородою Атлантичної Ради США «За свободу». Від імені Надії нагороду отримала її сестра Віра під час Глобального Форуму у Вроцлаві.

«Надія не здалась і не зламалась. Вона обіцяла продовжувати боротьбу за свою свободу і свободу нашої держави до останнього подиху. Я щиро вдячна всім вам за цю нагороду, за те, що ви пам’ятаєте про Надію і докладаєте зусиль для її визволення», – сказала Віра.

Як повідомляє сайт української діаспори VIDIA, таку ж нагороду цього року отримали колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, викладачі та студенти Донецького національного університету у вигнанні та відомий польський кінорежисер Агнешка Голланд та посмертно російський опозиціонер Борис Нємцов.

Нагородою «За свободу» Атлантична Рада відзначає надзвичайних особистостей та організації, які борються за свободу в усьому світі. Вона заснована 2009 року в 20 річницю падіння Берлінської стіни. Так, у різні роки нагороду отримували Хілларі Клінтон, Лех Валенса, Вацлав Гавел, Александр Кваснєвський, Хав’єр Солана, Джон Маккейн, Радослав Сікорський.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар