Ситуація в зоні АТО (зведені дані РНБО)

На Маріупольському напрямку основні бойові дії протягом цілого дня велися у с. Широкине. Окрім застосування стрілецької зброї та мінометів, противник здійснив щонайменше 3 обстріли наших позицій зі 152-мм гармат, які розташовані у с. Саханка.

Також вчора ввечері ворог здійснив кілька збройних провокацій у Чермалику, відкривши вогонь зі східного берега Павлопільського водосховища. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

Також днями в районі с. Широкине члени проросійських бандформувань обстріляли безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, а сигнал з іншого безпілотника постійно глушився. У звіті місії зазначено, що бойовики, ймовірно, використовували сучасні засоби радіоелектронної боротьби. Це вкотре підтверджує, що бойовики забезпечуються сучасною військовою технікою з Росії, а факт зухвалих атак проти безпілотників ОБСЄ свідчить: бойовикам є що приховувати.

На Донецькому напрямку ворог не припиняє обстрілів та провокацій проти наших військових на захід від Донецька (йдеться про ділянку від Мар’їнки до Авдіївки). Зафіксовано інтенсивну роботу снайперів противника; з важкого озброєння бойовики застосовують 120-мм міномети. Традиційно вороги не гребують і обстрілами цивільних об’єктів: вчора вночі з танків та 122-мм гармат було обстріляно сел. Водяне.

Окрім цього, бойовики цілий день вели обстріл наших позицій у сел. Луганське та Світлодарську. Внаслідок ефективного вогню у відповідь на цій ділянці оборони обійшлося без втрат.

На Луганському напрямку тривають перестрілки майже по всій лінії зіткнення; режим тиші зберігався лише в районі Станиці Луганської. Зокрема, поблизу Новотошківського бойовики здійснили обстріл з реактивних установок «Град». Біля Золотого і Попасної противник обстріляв наші позиції зі 120-мм мінометів. Противник надзвичайно активний у темну пору доби, і намагається знайти слабкі місця у нашій обороні.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 8 польотів ворожих БПЛА.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, лише 1 було поранено в районі Авдіївки.

Захід підтримує Україну

Вчора Сенат США затвердив оборонний бюджет країни, частиною якого є надання воєнної допомоги Україні на суму 300 мільйонів доларів. Допомога буде включати засоби радіоелектронної та контрбатарейної боротьби, протитанкові комплекси, а також участь американських військових у тренуванні українських Збройних Сил та Національної гвардії. Зараз законопроект чекає на підписання Президентом Бараком Обамою.

Американські національні гвардійці з Каліфорнії готові спільно тренуватися з українськими колегами

Сьогодні  командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан зустрівся з командувачем Національної гвардії штату Каліфорнія генерал-майором  Девідом Болдвіном.Генерал-майор  Девід Болдвін висловив своє  захоплення героїзмом та самовіддачею військовослужбовців  НГУ у справі захисту суверенітету своєї Батьківщини.

З боку членів американської делегації було висловлено бажання і готовність допомагати і брати активну участь у спільних навчаннях.

17 11 12 13 14 15 16

Національні гвардійці вдосконалюють свої навички водіння броньованих машин

18 червня відбувся черговий випуск екіпажів БТР. 38 військовослужбовців, які прибули з різних військових частин Національної гвардії України, закінчивши навчання, показали прекрасні знання під час складання іспиту. Особовий склад навчився керувати бронетранспортером в будь-який час доби, за різних дорожніх та погодних умов, користуватися засобами зв’язку та вести вогонь з усіх видів озброєння, встановленого на БТР. Більшість екіпажів, які пройшли курс підготовки в Навчальному центрі, вирушають в зону АТО.

26 21 22 23 24 25

Тривають навчання військових з тактичної медицини

Військовослужбовці однієї з механізованих бригад ЗСУ пройшли тренінг під керівництвом досвідчених медиків-волонтерів.

Військові набули навичок та знань, які вже не раз рятували життя нашим бійцям, які беруть участь в антитерористичній операції на сході України.

31

Українські спецслужби знешкоджують арсенали зі зброєю, що належать бойовикам

Біля сел. Новгородське Донецької області оперативники вилучили гранати Ф-1 з запалами, набої калібру 5.45 мм та реактивні гранати РПГ-7, які були сховані поблизу розташування українських військ. Схрон був призначений для забезпечення ворожої диверсійно-розвідувальної групи.

У Станиці Луганській затримано трьох осіб. Правоохоронці вилучили у них 3 автомати Калашникова, пістолет Макарова та 196 набоїв до різної зброї.

Україна сприяє доставці гуманітарної допомоги на окуповану територію

Через контрольні пункти «Зайцеве» та «Лисичанськ» прослідувало 7 вантажівок з гуманітарною допомогою від Міжнародного комітету Червоного Хреста. Автомобілі перевозили майже 110 тонн продуктів харчування та засобів гігієни для мешканців Луганщини.

А зараз – історія про ветеранів АТО

На Кіровоградщині першу річницю зі свого створення святкує 42-й окремий мотопіхотний батальйон у складі 57-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ.

Більшість військовослужбовців – професійні воїни, які мають досвід участі у бойових діях та миротворчих місіях у різних частинах світу. Особовий склад підрозділу нещодавно повернувся на Кіровоградщину після виконання завдань у зоні АТО. Військові провели 11 місяців на сході України, пройшовши Савур-Могилу, Іловайськ, Вуглегірськ і Дебальцеве. Привітати присутніх з річницею завітав творчий колектив народного ансамблю пісні і танцю. Після закінчення урочистостей співробітники Кіровоградського обласного художнього музею провели екскурсії для бійців батальйону та членів їх родин.

41

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар