Кіровоградцям відкрили мистецький простір Андрія Німенка (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчора, 18 червня, у виставковій залі Кіровоградського художнього музею відкрилась виставка творів «Мистецький простір Андрія Німенка», приурочена до 90-річчя з дня народження митця.

На виставці представлено більше 50 робіт художника, які музею передали його дружина Лариса Масенко та син Максим. Усього ж у фондах музею зберігається 358 роботами художника.

Видатний художник, скульптор і письменник Андрій Німенко народився 20 червня 1925 року в селі Інгуло – Кам`янка Новгородківського району, але його дитячі та юнацькі роки пройшли в Долинському районі. Навчався в Київському художньому інституті, працював викладачем, отримав учений ступінь кандидата мистецтвознавства, був членом Національної спілки художників України та Національної спілки письменників України, Заслуженим діячем мистецтв Грузії.

Під час відкриття виставки художника завітали друзі сім`ї, прихильники багатогранного таланту митця та просто любителі мистецтва. Зі словами подяки та поваги привітали Людмилу Терентіївну начальник відділу культури, туризму та культурної спадщини райдержадміністрації Долинського музею Людмила Кащєєва та член спілки художників України Віктор Самійленко.

Глядач, подорожуючи простором полотен, вітражів та графіки, мав можливість відчути враження автора від українських сіл, осені в Україні, квітучих садів Кіровоградщини. Увагу привертали щасливі пейзажні полотна, написані в селі Іванівка, де кілька років жило і працювало подружжя.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар