У Кіровограді гопніки напали на битву музикантів (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 18 червня, у Кіровограді відбулася Битва музикантів – таких колоритрних баталій стіни галереї давно не бачили.

Відкрив фестиваль кіровоградської аматорської музики дует гопніків “Ace & Вase”. Тільки на приспіві пісні Лариси Доліної “Погода в доме” гоп-виконавці зрозуміли, що увімкнули не ту фонограму, але швидко виправились заспівали спочатку. А ввімкнену помилково “Одолжила” Таїсії Повалій вони заспівали у другому колі першого туру. Незважаючи на шалену підтримку залу і запальні танці, якими вони супроводжували свої “наспівування”, до другого кола судді їх не пропусти. “Уявіть собі якими талановитими треба бути, щоб зуміти скачати фонограму з Інтернету. Це вам не на гітарі грати”, – пожартував про хлопців ведучий Битви Кирило Поліщук.

Та не зважаючи на такий розслабон під час учорашнього вечора, варто відмітити, що саме цей “бандитський” дует приніс у Битву поетів таке явище, як гоп-поезія. Тепер хлопці взялися і за гоп-музику, переспівуючи попсу ХХ століття.

Ще один колоритний виконавець приїхав на битву зі Світловодська. Журналіст Віталій Асауленко не такий “мажорний”, як “Ace & Вase” – він грав на власній гітарі, а не вимахував руками під фонограму. Яскраві тексти змусили гостей задуматись: хто у їх компанії самогубець і як після стопки-другої це зрозуміти. А ще Віталій відкрив чоловікам таємницю, де шукати худих жінок. Як співає світловодець, на цвинтарі з лопатою можна знайти свій ідеал стрункості та краси.

Віталій не просто розколихав, а розбурхав місцеву публіку, звиклу до власної попсо-лірики. Чимало гостей творчого вечора жваво  підспівували світловодцю, проте цього виявилось замало, щоб продовжити боротьбу за музичну першість.

Насичені й неординарні виступи чергувались із більш серйозними чуттєвими номерами. Варто зауважити, що кіровоградським музикантам не заважають мовні бар’єри: виконували пісні й українською, і навіть англіською. Дует “Дев’ятий день” заспівав спочатку закордонну композицію, а потім, у другому колі, заспівав українською про те, що своя мова все ж рідніша (“Сам собі країна” гурту Скрябін).

Поміж цих колоритних та більш класичних та  виконавців особливою чуттєвістю вирізнялась Маша Моренко, яка і здобула перемогу. Дівчина неодноразово виступала на різноманітних благодійних заходах. Днями вона заспівала для бійців 42 батальйону. Своїм янгольським голосом під акорди гітари дівчина переспівує відомих виконавців: від Окену, до Спліну. Кожна з пісень звучить неповторно і не копіює оригінал.

По завершенні битви, Перша електронна газета запросила найколоритнішого конкурсанта Віталія Асауленка до свого дворику на Дворцовій, де бард погодився виконати ще кілька запальних пісень. Серед них – “Ой, летіли дикі гуси”, яку, за словами автора, треба співати в окопах для підняття бойового духу воїнів АТО.

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар