Сергій Лавриненко: «Ми готуємося почути від президента клубу задачу – вийти до Прем’єр-ліги»

Виконуючий обов’язки головного тренера «Зірки» Сергій Лавриненко для клубної прес-служби підвів підсумки виступу команди під його керівництвом у чемпіонаті, озвучив плани підготовки на новий сезон, можливі зміни в команді та розповів про задачі, які очікує почути від президента клубу.

– Поділіться враженнями від сезону, що завершився?

– Враження та емоції найкращі, найпозитивніші. Ми зробили велику справу. «Зірка» після осінньої частини чемпіонату знаходилася на 14-му місці. У міжсезоння ми точково підсилилися, провели великий об’єм роботи, що вилилося в результат на футбольному полі. У весняній частині чемпіонату ми провели 13 ігор, 10 виграли, дві зіграли внічию і лише від «Олександрії» зазнали поразки. Результатом виступів я лишився задоволеним. Команда посіла підсумкове четверте місце. На моїй пам’яті, з 2009-го року це кращий показник виступів «Зірки» у чемпіонатах України в першій лізі. Задоволені і футболісти, але треба за цей результат забувати. Думати за новий чемпіонат, за нові задачі та цілі, що ставитиме перед нами президент клубу.

– Успіх пов’язаний лише з кадровим підсиленням чи були інші причини?

– Результат, що досягла команда, став можливим завдяки багатьом аспектам. В першу чергу подякувати президенту за те, що він у тяжкий для країни час, знаходив фінансові можливості підтримувати команду. Плюс заслуга тренерського штабу та адміністрації клубу, які якісно виконували свою роботу і самих футболістів. Ми знайшли взаєморозуміння між тренерським штабом і гравцями, що дало результат. Тож успіх став наслідком злагодженої роботи всього колективу від президента до останнього працівника стадіону.

– Перед стартом нового чемпіонату «Зірка» планує поповнитися новими гравцями?

– Так. Селекційну роботу ми ведемо протягом всього року, але основною нашою задачею є збереження нинішнього колективу. Ми хочемо і прагнемо зберегти усіх гравців, які зараз в нас на контракті. Також плануємо двома-трьома гравцями провести якісне підсилення, плюс в нас відбулося поповнення у тренерському штабі. Добре відомий кіровоградським уболівальникам Сергій Таран з нового чемпіонату працюватиме моїм помічником. З ним уже підписані відповідні документи.

– Тобто про перехід когось із діючих футболістів мова не йде?

– Cподіваюся, що так. Юридично ще не з усіма підписані відповідні документи. Протягом весняної частини чемпіонату ми продовжили контракти з Андрієм Бацулою та Артемом Щедрим – молодими перспективними гравцями, на яких будуватиметься команда. І, сподіваюся, ще вдасться підписати двох-трьох гравців додатково. Братимемо людей на конкретні позиції, що нас цікавлять. Якщо вдасться, таке підсилення буде, як ні – залишимося в нинішньому складі. У нас ще є перспективна місцева молодь, яка вже стукає у двері першої команди. Сподіваюся, з якісною роботою вона прогресуватиме і складатиме конкуренцію основному складу команди.

– Зараз футболісти у відпустці. Коли розпочнеться підготовка до нового чемпіонату?

– Завтра, у п’ятницю, буде рішення ПФЛ про те в якому форматі та коли буде початок чемпіонату в першій лізі. В Прем’єр-лізі старт 18 липня. Від цього залежатиме, з якої дати ми розпочнемо підготовку. Попередньо ми збираємося 21 червня за умови, що чемпіонат і в першій лізі розпочнеться теж 18 липня. Якщо буде прийняте рішення розпочати чемпіонат 26 липня, відповідно ми зсунемо терміни збору число на 26-27. На підготовку нам потрібен місяць.

– І як пройде підготовка до чемпіонату цього року?

– Першу частину підготовки плануємо провести в Кіровограді, а другу в Нікополі на базі «Обрій». Плануємо провести повноцінні навчально-тренувальні збори. Попередньо запланували чотири спаринги. За дати поки що нічого сказати не можу, як і за спаринг-партнерів, адже це залежатиме від того, коли ми розпочнемо підготовку.

– Ви вже можете сказати, яка офіційна задача ставитиметься перед «Зіркою» на сезон 2015-2016 рр.?

– Я можу лише припускати. Знаючи, що президент клубу Максим Станіславович Березкін людина молода та амбіційна, сподіваюся, що він ставитиме як перед собою, так і перед командою найвищі цілі та задачі – вихід до Прем’єр-ліги. Але я вважаю, що про це має сказати сам президент. Ми сподіваємося почути від нього цю задачу, ми до неї готуємося і зробимо все можливе та неможливе щоб її виконати.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар