Художній музей запрошує кіровоградців на тиждень інтелектуально-патріотичного дозвілля

15 червня 2015 року о 14.30 у відділі музею – картинній галереї Петра  Оссовського «Світ і Вітчизна» в рамках роботи «Відеовітальні» відбудеться перегляд документальних фільмів про народного художника України, лауреата Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка Івана Марчука «Голос моєї душі», «…Я розмалюю небо»

17 червня 2015 року об 11.00 відбудеться зустріч військовослужбовців 42 батальйону територіальної оборони Кіровоградської області (з листопада 2014 року 42-го окремого мотопіхотного батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади Збройних Сил України), які брали участь в АТО на території Донецької та Луганської областей

18 червня 2015 року о 14.00 відбудеться відкриття виставки творів видатного художника-земляка, скульптора А. В. Німенка (1925-2006) «Мистецький простір Андрія Німенка» до 90-річчя від дня народження митця. Вхід вільний.

18 червня 2015 року о 15.00 відбудеться лекція «ВІД МОВНОГО МАЙДАНУ ДО РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ». Проводить професор Національного університету «Києво – Могилянська академія» Лариса Терентіївна Масенко. Вхід вільний

19 червня 2015 року о 14.30 у відділі музею – картинній галереї Петра  Оссовського «Світ і Вітчизна» в рамках роботи «Відеовітальні» відбудеться перегляд документального фільму «Між Гітлером і Сталіном: Україна у ІІ Світовій війні» до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

20 червня 2015 року о 15.00 в рамках роботи «Творчої майстерні»  буде проведено майстер-клас з образотворчого мистецтва «Пейзаж». Проводить: Анатолій Кімнатний – завідуючий відділом музею – картинною галереєю Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»

Кіровоградський обласний художній музей запрошує кіровоградців та гостей міста переглянути наступні стаціонарні експозиції:

– «Сакральне мистецтво»;

– «Західноєвропейське та російське мистецтво XVIII – початку   ХХ ст.»,

– «Художники-земляки»;

– експозиційний комплекс декоративно-ужиткового мистецтва;

– виставку голограм «Археологічні скарби України»;

– експозиційний проект – картину Войцеха Коссака (1856-1942) «Кривава неділя  у Петербурзі 9 січня  1905 року»;

– відділ музею – картинну галерею Петра Оссовського «Світ і Вітчизна».

Крім постійної експозиції можна побачити:

– Експозицію «Герої не вмирають!», приурочену світлій пам’яті Віктора Голого (1981-2014);

–  Експозицію до 90-річчя від дня народження Петра Оссовського;

– Експозицію «Мініатюрист світового рівня» до 165-річчя від дня народження художника-земляка Івана  Павловича Похитонова (1850-1923);

 –  Виставку однієї картини Ірини Остапчук «Різнобарвна Україна»;

–  Виставку «Світ природи від сестер Уляни та Дарини Броншпіц»;

 – Виставку робіт художника – земляка Сергія Дриги «Свято дитинства», присвячену 55 – річчю з дня народження митця та в рамках заходів до відзначення Міжнародного дня захисту дітей (м. Одеса).

У Кіровоградському обласному художньому музеї проводиться безстрокова акція «ЗАМАСКОВАНА ТУРБОТА» (плетіння маскувальних сіток для військових). Приєднатися до акції можна у фойє музею та в картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна». Долучитися можуть усі бажаючі в робочий час музею.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар