У Кіровограді презентували книжку про лікаря, краєзнавця і журналіста

Вісім книг з історії театру, медицини і педагогіки Кіровоградщини, а також дослідження біографій видатних земляків за авторством олександрійця Анатолія Кохана перевидано у зібранні творів дослідника краю. В цьому ж зібранні творів, упорядники включили поетичні твори автора, вибрані статті з періодичних видань, а також біографічні матеріали про А.Кохана.

Презентація книги «Анатолій Кохан: лікар, краєзнавець, журналіст» відбулась у Кіровоградському обласному архіві повідомляє кореспондент Першої електронної газети.

Упорядники також презентували бібліографічний покажчик «Краєзнавство, медицина, журналістика і громадська діяльність Анатолія Кохана» з анотованими описами 429 публікацій видатного краєзнавця.

Зібрання творів та бібліографія більше ніж півстолітнього творчого шляху дослідника видатного олександрійця було представлено кіровоградцям тому, що діяльність олександрійця виходить за межі дослідження історії міста і нині є цінним джерелом до вивчення історії краю.

Нагадаємо, Перша електронна розповідала про підготовку презентації книги «Анатолій Кохан. Лікар, краєзнавець, журналіст». Упорядником видання є олександрійський журналіст Віктор Голобородько, а упорядником бібліографічного видання спеціаліст Олександрійської центральної районної бібліотеки Ірина Голобородько. Захід проведено у рамках відзначення 90-річчя від дня заснування Державного архіву Кіровоградської області та 30-річчя від дня заснування обласної організації Національної спілки краєзнавців України.

Довідка. А.Кохан (нар. 1937 – помер 2012) був кандидатом медичних наук, членом Національної спілки журналістів України, лауреатом обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова, Почесним громадянином міста Олександрії, автором книг і численних публікацій, що виходили у світі в Україні та за кордоном. В Кіровоградському обласному архіві є особовий фонд А.Кохана.

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар