У Знам’янці стартував військово-польовий збір молоді

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Другий військово-польовий збір молоді стартував  сьогодні в Знам’янському районі   Кіровоградської області. Більше 70 хлопців, учнів  10 класів з Олександрійського та Знам’янського районів приймають участь у зборах.

Перший район в якому пройшов збір в травні цього року був Новгородківський, саме там зародилась ініціатива проведення таких зборів і сьогодні проект продовжує  реалізовуватися під патронатом губернатора Сергія Кузьменка.

Другі збори проходять в мальовничому місці, в Зам’янському лісі. Відкривали збори голови Олександрійської і Знам’янської райдержадміністрацій Андрій Коломієць та     Юрій Гугленко, також головний лікар обласного  госпіталю для ветеранів війни Геннадій Сябренко. На відкритті всім учасникам вручили символ зборів –  плетену блакитно-жовту стрічку, а учасники акапельно заспівали Гімн України.

В перший вечір заїзду з хлопцями уже  попрацювала команда психологів Центру медико-психологічної реаблітіації КОМПАС, який функціонує на  базі обласного госпіталю ветеранів війни  та ГО «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій» і показали елементи психологічної підготовки військовослужбовців.  Далі за насиченою програмою навчання: з медичної, тактичної та вогневої підготовки, а також майстер – клас з фізичної підготовки  від інструкторів обласної федерації панкартіону.  За словами координатора проекту, директора ПТУ № 37 та голови Кіровоградської обласної федерації панкратіону  Олега Ветрова,  вже плануються подібні збори і в інших районах нашої області. Він зазначає, що до проведення заходів залучені справжні фахівці та професіонали, так, наприклад,  командирами навчальних  підрозділів є нині діючі професійні військові, які мають особистий бойовий досвід, наприклад в Донецькому аеропорту.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар