Кіровоградка відзначилась на київському «Мистецькому Арсеналі» (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Нещодавно у відділі Кіровоградського обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» відбулася презентація за підсумками участі наукових співробітників Олени Степанок – зав. відділом науково-просвітницької роботи музею та Тетяни Костенко – наукового співробітника відділу музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» в інтерактивному освітньому фестивалі для дітей та підлітків «Арсенал ідей» у «Мистецькому Арсеналі» м.(Київ).
27-31 травня 2015 року у ДП «Національний культурно – мистецький та музейний комплекс «Мистецький Арсенал» (м. Київ) в межах Інтерактивного освітнього фестивалю для дітей і підлітків «Арсенал ідей» проходила музейна програма «Простір музеїв», в якій брали участь представники музейної спільноти зі всієї України.

На території Мистецького Арсеналу було представлено презентаційний стенд Кіровоградського обласного художнього музею та його відділу – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна». На якому було розгорнуто виставку друкованої продукції про діяльність музею і галереї,  також для всіх бажаючих роздавалися інформаційні та рекламні матеріали, буклети, листівки.

Але найбільшу зацікавленість, насамперед, у дитячої аудиторії викликали інтерактивні майстер-класи, які не тільки давали дітям можливість проявити свою активність, а й розкривали зміст експозиційної та культурно – просвітницької роботи музею.

30 травня 2015 року за столом «велетнем» було проведено майстер –класи по виготовленню виробів із солоного тіста «Віконце у суворий стиль» – виготовлення рамочок з солоного тіста до репродукцій робіт відомого художника-земляка Петра Оссовського. Окрім солоного тіста всі охочі брали участь і у майстер-класах по виготовленню виробів із тканини, а саме ляльки-квіточки, цей майстер-клас користується великим попитом і його найчастіше замовляють вихователі, методисти, класні керівники дошкільних та навчальних закладів Кіровоградщини. До інновації активно долучались як діти так і дорослі, які разом поринали у творчість, залюбки згадуючи дитинство.

Працівники музею з великим бажанням продемонстрували свої напрацювання, намагаючись передати учасникам програми позитивні емоції, зарядити натхненням, надати можливість, особливо, малечі отримати радість від власної творчості та поділитися новими враженнями.

Кожен учасник майстер-класу мав можливість забрати свій виріб собі на згадку. Тож співробітники обласного художнього музею запрошують усіх бажаючих активно брати участь у різноманітних програмах та майстер-класах з «арсеналу ідей», що проходитимуть і надалі вже в стінах музею.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар