Школярів Маловисківщини посвятили в козаки (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У Маловисківському районі  вперше пройшло патріотично-національне козацьке свято «Де козак, там і слава».
У мальовничому куточку Оникіївського лісу на території оздоровчого комплексу “Лісова пісня” козацьке свято  організували районний відділ освіти та районний відділ культури і туризму РДА, районний  будинок дитячої та юнацької творчості спільно з центром соціальних служб дітей, сім”ї та молоді.

Учасниками свята стало більше ста  юних козаків із загальноосвітніх шкіл району.

До всіх присутніх з напутніми  словами про примноження козацької слави, збереження славних традицій козаків та підготовки до захисту Вітчизни звернулися голова райдержадміністрації  Павло Сорока та заступник голови облдержадміністрації Віта Атаманчук.
Від громадської сотні козаків Інгулу учасників свята привітав керівник сотні Іван Нестройний.

Незабутнє враження на присутніх справила посвята в козаки.


Про свою службу в зоні АТО, військові будні і переоцінку цінностей на фронті говорили учасники АТО Володимир Сипливий та Василь Косяченко. Їх розповіді були прикладом справжньої звитяги і мужності українців у наші дні. Хлопці – учасники АТО також були і в журі фестивалю-конкурсу. Усіх загиблих під час антитерористичної операції було вшановано хвилиною мовчання.


Свою майстерність для присутніх  продемонстрували під час показових виступів  хортингісти Олександрівської та Новомиргородської федерації хортингу (вид бойового мистецтва, народженого в Україні).

А після урочистої частини і представлення козацьких курінів розпочалися козацькі змагання. Це було справжнє суперництво козаків та їхніх забав – чого варті,  хоча б,  ігри з булавою, бій мішками та на «конях», забави «тягни бука» та  »зірви шапку»!

А після підведення підсумків змагань, звичайно, спробували і козацької каші.

Володимир Тільнов для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар