Світловодськ відзначив своє 61-річчя (ФОТО)

6 та 7 червня у Світловодську пройшли урочистості, пов’язані з Днем міста, що традиційно відзначається першої червневої неділі.

Цьогоріч основні заходи, пов’язані з цим днем, відбулися 6 червня: V Регіональний фестиваль «Барви рідної землі» у міському Палаці культури і фестиваль «Світловодськ – місто нашої мрії», який тривав до пізнього вечора у собі Арт-галереї – на розчищеній від мотлоху та сухих дерев галявині безпосередньо на набережній Кременчуцького водосховища. Участь у «Барви рідної землі» взяло 18 хореографічних колективів Світловодщини, Олександрійщини та Онуфріївщини у віці від 4-х до 23 років (всього 423 танцюристів), які  продемонстрували 27 хореографічні композиції.

У той же ж час на міській набережній розпочався «Світловодськ – місто нашої мрії», у підготовці проведення якого взяли участь кілька ГО міста, зокрема «Асоціація молоді Кіровоградщини «Златопілля», «Просвіта» та міське відділення УСПП. Тут були проведені і розважальні конкурси для дітей, і конкурс малюнку на парапеті, і конкурс читців віршів про Світловодськ. А ввечері городян та гостей міста розважили своїми виступами рок-гурти, лауреати різних всеукраїнських фестивалів: «Село і люди» (м. Харків), «Психотрон» та «Neon night» з Кременчука.

Наступного дня у сквері центральної площі Волонтерська група «Світловодськ разом з тобою» організувала проведення заходу «Інша реальність» з хореографічними та вокальними номерами місцевих артистів та майстер-класом з плетіння маскувальних сіток та аксесуару до камуфляжного одягу – «Кікімори». Паралельно проводився збір коштів, речей, провіанту для відправки у зону АТО.

Крім цього на акцію був запрошений і виступив з промовою учасник АТО, сапер 34-го батальйону Кіровоградської тероборони Олексій Фролов, який після нетривалої відпустки, наступного дня відправляється у місце дислокації свого військового з’єднання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар