Терористи обстрілюють українську армію з “Градів”, мінометів та артилерії (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Протягом минулої доби, 6 червня, ситуація в зоні АТО залишалась стабільно напруженою. Бойовики незаконних збройних формувань продовжують грубо порушувати Мінські домовленості, застосовуючи заборонені озброєння. Про це поінформував сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Так, протягом доби з боку російських найманців зафіксовано використання 120-мм мінометів – 9 разів та 122-мм артилерії – 5 разів. Також в районі селища Гранітне на Донеччині російсько-терористичні війська 5 разів застосовували реактивні системи залпового вогню «Град». Сили АТО, дотримуючись Мінських домовленостей, відповідали лише у випадку загрози життю українським військовослужбовцям та мирним мешканцям.

На Луганському напрямку інтенсивність ведення вогню з боку бойовиків є порівняно низькою. Бандити обстрілювали позиції сил АТО поблизу Щастя, Станиці Луганської та на Бахмутській трасі.

На Донецькому напрямку зберігається найвищий рівень інтенсивності обстрілів з боку російсько-терористичних військ. Найбільш гарячими точками протягом минулої доби були західні та північні околиці Горлівки, район Донецького аеропорта, Мар’їнка та район Гранітного. Незаконні збройні формування застосовували міномети, гранатомети, артилерію, реактивні системи залпового вогню та стрілецьку зброю.

На Маріупольському напрямку 6 інцидентів порушення режиму перемир’я з боку бойовиків зафіксовано поблизу селища Широкине.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, 8 отримали поранення.

Незаконні збройні формування активно використовують безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки місць. Загалом в межах Донецької та Луганської областей українські прикордонники та військові зафіксували політ 38 безпілотників.

Злочинці не припиняють обстріли населених пунктів на лінії зіткнення

Спостерігачі української сторони Спільного центру з контролю та координації припинення вогню зафіксували факти неспровокованих обстрілів російсько-терористичними військами житлового сектору м. Авдіївка, Донецької області, який вівся 4 червня.

16 11 12 13 14 15

Учора близько 15:00 з напрямку нового терміналу Донецького аеропорту бойовики обстріляли десятьма 125 мм танковими снарядами житловий квартал Ювілейний. Значних руйнувань зазнали житлові багатоповерхівки та вечірня школа. О 22:30 бойовики обстріляли трьома 125 мм артилерійськими снарядами житлові будинки по вулицях Калініна та Свердлова. Обстріл вівся з напрямку н.п. Ясинувата. Того дня в Авдіївці від злочинних дій бойовиків постраждав один мирний мешканець.

Українські спецслужби борються з проникненням диверсантів і терористів на територію України

Контррозвідка Служби безпеки України затримала командира диверсійної групи бандформування «ДНР» на прізвисько «Сахара». Встановлено, що затриманий півроку тому пройшов спеціальну підготовку у спеціальному таборі у м. Ростов-на-Дону (РФ). Згодом, повернувшись на окуповану територію, він під керівництвом російського куратора на прізвисько «Хан» готував диверсантів. «Сахара» збирав інформацію про кількість, дислокацію та рух підрозділів ЗСУ на території Донецької, Харківської та Запорізької областей і готував детальні «інструкції» для терористів.

 За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар