Заліско: “Харківських корупціонерів чекають в ГПУ”

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Генеральна прокуратура України здійснює процесуальне провадження у справі про розкрадання бюджетних коштів посадовими особами органів місцевого самоврядування Харківської міської ради. Таку заяву в програмі «Подробиці» зробив заступник Генпрокурора Олег Заліско.

Наразі ГПУ веде слідство про незаконні дії міліції під час Революції Гідності. Громадяни можуть звертатися на сайт відомства і допомогти Генпрокуратурі в складанні реєстру злочинів, скоєних силовиками в зазначений період.

Ще одна резонансна справа стосується екс-керівника ДАІ України Олександра Єршова. На даний момент Генеральна прокуратура не відкрила процесуальне виробництво, так як очікує результатів службового розслідування від МВС. Довести причетність Єршова до корупційних схем буде складно, вважає Олег Заліско.

Що до харківських чиновників, то сума викрадених коштів, виділених на благоустрій міста (зокрема, на ремонт дитячих майданчиків), становить в цілому 127 млн гривень. Сьогодні на стадії доведеності у ГПУ —10 млн, розповів Олег Заліско.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар