Вночі ворог почав обстріл наших позицій в районі Мар’їнки та Красногорівки (РНБО)

Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, о 03:00 годині ранку противник розпочав масований обстріл наших позицій в районі Мар’їнки та Красногорівки, в тому числі, – з важкого озброєння (танки, міномети, артилерія), намагаючись просунутися вперед. Українські військовослужбовці тримають ситуацію під контролем, відбиваючи атаки ворога. Міста Мар’їнка і Красногорівка перебувають від нашим контролем.

Основні події на сході України за минулу добу

На Маріупольському напрямку активні бойові дії вчора велися у с. Широкине і с. Черненко. Окрім стрілецької зброї, ворог застосовував 82-мм та 120-мм міномети. Сили АТО успішно утримують займані позиції.

На Донецькому напрямку найбільш неспокійною ситуація вчора була в районі Світлодарська – противник веде потужний артилерійський вогонь. Також в районі с. Весела Долина відбулося бойове зіткнення між бойовиками та силами АТО.

Окрім цього, бойові дії велися на західних околицях Горлівки (йдеться про сел. Кірове), поблизу сел. Піски та на південь від Донецька.

На Луганському напрямку ворог здійснив серію збройних провокацій в районі сел. Золоте, поблизу Бахмутської траси та м. Щастя. Фактів застосування важкого озброєння НЗФ на цій ділянці оборони не зафіксовано.

За інформацією Державної прикордонної служби, вчора в зоні АТО було зафіксовано 38 польотів ворожих безпілотників.

За минулу добу, 2 червня,  внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 3 – було поранено.

Внаслідок обстрілів бойовиків українська сторона тимчасово припиняла пропуск через лінії зіткнення через КПП «Гнутове» та «Бугас». Це було зроблено з метою захисту життя і здоров’я цивільних, які проїжджають через ці блокпости. Наразі ці 2 КПП відкриті для проїзду.

Українські спецслужби знаходять чергові докази причетності та участі Росії у військовому конфлікті на Донбасі

Служба безпеки України спільно з органами прокуратури затримала трьох осіб, які були завербовані спецслужбами Російської Федерації. Встановлено, що чоловіки пройшли вишкіл у спецтаборі ГРУ на території Краснодарського краю і мали завдання вчинити теракти в Харківській області. Затримані підозрюються у скоєнні 9 резонансних злочинів, зокрема підриву залізничної колії, обстрілу військкоматів та офісу волонтерської організації. У зловмисників вилучено снайперську гвинтівку СВД, реактивний вогнемет МРО-А, автомати Калашникова, пістолети, понад 1 кг тротилу та близько двох тисяч набоїв. Також у бойовиків знайшли снайперську гвинтівку «Вінторєз», яка перебуває на озброєнні елітних російських військових підрозділів. Нагадаємо, що ще один «Вінторєз» вилучили у російських військовослужбовців з 3-ї бригади спецпризначення ГРУ ГШ ЗС РФ, яких було затримано 16 травня у м. Щастя.

Оперативники запобігли спробі бойовиків загарбати українське майно

У Луганській області було затримано тепловоз, який зловмисники намагалися вивезти до Росії за сфальсифікованими документами.

Правоохоронці зупинили потяг на контрольно-пропускному пункті на залізничній станції Переїзна. Встановлено, що кошти за тепловоз мали надійти на підприємство «Луганськтепловоз», яке належить до російської корпорації, і досі не перереєструвалося на території, що підконтрольна українській владі.

Тривають бригадні навчання українських десантників на полігоні «Широкий Лан» під керівництвом командувача ВДВ – Героя України полковника Михайла Забродського

Більшість завдань виконуються вночі – в умовах, максимально наближених до бойових.  Підрозділи ВДВ десантувалися, зважаючи на потужну протиповітряну оборону умовного противника. Також на навчаннях відпрацьовувалися десантування БМД і артилерійського озброєння з літаків Іл-76. Рота морської піхоти виконувала вправи з форсування перешкод. Слід додати, що для надання оперативної допомоги, на усіх етапах навчань присутні військові медики.

Наші сапери продовжують знешкоджувати вибухонебезпечні предмети

Зокрема, у зоні АТО успішно працюють фахівці Центру розмінування ЗСУ з Хмельниччини. В багатьох випадках військові приходять на допомогу мирним жителям-фермерам, які звертаються до українських військовослужбовців, щоб розмінувати поля для безпечної роботи на угіддях.

43 41

Триває ротація українських захисників в зоні АТО

Зведений загін житомирських правоохоронців повернувся додому з Луганщини. Міліціонерів, які впродовж місяця забезпечували правопорядок у зоні проведення антитерористичної операції, зустрічали колеги, рідні та друзі. Напередодні ці мужні хлопці передали бойові пости своїм колегам, які приїхали їм на зміну. Ця ротація була успішною для житомирян – на їхньому рахунку затримані сепаратисти та інші правопорушники. Додому підрозділ повернувся без втрат.

На схід України продовжує прибувати гуманітарна допомога

Через контрольний пост в Новоайдарському районі Луганської області прослідувало 3 вантажних автомобілі з гуманітарним вантажем від міжнародного Червоного Хреста. У машинах – понад 20 тонн продуктів харчування та засобів особистої гігієни для мешканців Луганської області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар