У Вільшанці нічні вулиці освітлюватимуть за рахунок сонячної енергії

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Громада селища Вільшанки отримала 320 тис. доларів для облаштування вуличного освітлення, ставши переможцем у конкурсі від спільного проекту Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

За словами селищного голови Вільшанки Володимира Харковенка, проект, що має назву «Інноваційні енергоефективні заходи вуличного освітлення смт Вільшанка. Реконструкція з використанням ВДЕ (енергії сонця)», передбачає спільне фінансування.

75% від загальної суми складуть кошти Євросоюзу та Програми Розвитку ООН, 20% мають виділити місцеві бюджети (20 тис. грн – селищна рада, 20 тис. грн – районна рада і 20 тис. грн – обласна). Крім того, 16 тис. грн (3%) має зібрати громада.

«Нам уже допоміг благодійний фонд народного депутата України Станіслава Березкіна «Добротвір» ‒ виділив 14 тис. грн. За ці кошти ми замовимо проект і матимемо надію, що вже у жовтні у Вільшанці сяятимуть сучасні ліхтарі, які працюватимуть на енергії сонця. Таким чином ми зможемо освітити найвіддаленіші куточки Вільшанки», ‒ розповів Володимир Федорович.

Відзначимо, що для Вільшанської селищної ради та громади це вже не перший успішний проект за останні роки. Першою перемогою стало отримання 77 тисяч гривень для облаштування парку від Фонду Кіровоградської обласної ради, другою – грант на 1 млн грн від Українського фонду соціальних інвестицій для ремонту дитсадка «Колосок». Третім успішним проектом став «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та виділення 320 тис. доларів для встановлення ліхтарів, що працюють на сонячній енергії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар