Кіровоградці пробігли 150 км диким степом в пам’ять про полеглих спецпризначенців (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Цими вихідними на Кіровоградщині відбувся аматорський мультимарафон під назвою “Диким Степом”. Ця спортивно-патріотичні ініціатива була організована з метою привернути увагу молоді до проблем здорового способу життя і вшанувати полеглих в боях за єдину Україну воїнів-спецпризначенців.
Семеро бігунів (з них – два професійних спортсмени) протягом одного дня пробігли 150 км шляху з крайної північної до крайньої південної точки Кіровоградської області. Забіг відбувався у форматі естафети півмарафонів, тож у середньому кожен бігун подолав 21,1 км.

«Кіровоградщина зовсім по-іншому сприймається, коли дивишся на неї не з вікна автомобіля, а отак, коли біжиш у кросівках… », – ділиться враженнями від участі в марафоні один з організаторів і бігунів Сергій Ткаченко, викладач КДПУ ім. В. Винниченка.

Як розповів один із учасників забігу Юрій Козачинський, захід був присвячений світлій пам’яті бійців 3-го окремого полку спецпризначення – Євгенію Подолянчуку та Сергію Гришину.

«Я знав обох цих хлопців особисто. Вони були палкими патріотами і тихими героями. Важливо, щоб всі полеглі воїни залишилися в нашій пам’яті не цифрами, пустою статистикою, а живими людьми. Я біг цей марафон за них і завдяки їм», – зазначив Юрій Козачинський.

За словами Сергія Ткаченка, цей мультимарафон є лише стартом – першим етапом цілої серії аналогічних заходів. Зокрема, планується провести ще мінімум два схожих пробіги – зі сходу на захід за участі двох команд та з чотирьох кінців області за участі чотирьох команд бігунів.

Окрім цього Сергій Ткаченко вручив подяки усім спонсорам, партнерам та безпосереднім учасникам марафону – Дмитру Капінусу, Юрію Козачинському, Андрію Охватенку, Івану Котку, Олексію Піщанському й новомиргородцю Івану Поліщуку (це єдиний бігун не з Кіровограда). Подарунки для бігунів підготувало і представництво Національного олімпійського комітету. Від НОКу активісти марафону отримали книги Сергія Бубки «Олімпійське сузір’я України».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар