Найталановитіші діти Кіровоградщини здивували чиновників та журналістів (ФОТО)

Сьогодні, 1 червня, у Міжнародний день захисту дітей у залі Кіровоградської ОДА зібралися найталановитіші діти області. Вісім юних і надзвичайно наполегливих хлопців та дівчат, яким вдалося за останній рік досягти неабияких успіхів у позашкільній діяльності, отримали відзнаку “Майбутнє Кіровоградщини 2015”.

Спілкування між школярами та представниками влади відбувалося у легкій невимушеній атмосфері. Зняти скутість і офіціоз обстановки допоміг Сергій Кузьменко, який розповів гостям про своє  дитинство і захоплення. «Я теж був колись таким як ви – любив спорт, займався футболом, вивчав історію. Мріяв та фантазував про майбутнє. Було цікаво, якими будуть 2-тисячні…А вони прийшли і нічого не змінилось. Просто змінився час», – з нотками ностальгії розповів Кузьменко.

Потім один за одним дивувати своїми талантами і мріями почали обдаровані діти Кіровоградщини. Найбільше присутніх, звісно, здивували юні спортсменки. Гарненькі, маленькі та тендітні дівчата виявилися багаторазовими чемпіонами України та Європи з різних видів спорту. Так 11-річна Наталя Конюх – Чемпіон Європи з тхеквондо, 15-літня Дарина Тарасенко, яка навчається в спеціалізованій школі для дітей з вадами слуху, отримала посвідчення майстра спорту за третє місце на Чемпіонаті України по плаванню, а 17-літня Ангеліна Бондаренко з Олександрії – ця гарна, жіночна, тендітна юнка – виявилася срібним призером чемпіонату світу по БОКСУ (!).

Спортсменки, на жаль (чи на щастя), не презентували свої таланти в стінах облдержадміністрації. А от інші запрошені могли собі дозволити таку розкіш. Михайло Солонченко, неодноразовий переможець міжнародних конкурсів та фестивалів, зіграв на скрипці тужливу мелодію, а надзвичайно голосиста 9-річна Ольга Полудень заспівала українську пісню «Україна – це я». Юна добровеличківська майстриня Світлана Грибанова не тільки похизувалися своїми доробками, а ще й подарувала кожному з учасників частину своєї творчості.

Не обійшлося цього року в області і без інтелектуальних перемог. Двоє учнів з області – Максим Кісільов та Олександр Свириденко – перспективні таланти ІТ-галузі. Максим – переможець Міжнародного фестивалю з робототехніки у США, а Олександр – переможець Всеукраїнського етапу МАН секції «Комп’ютерні системи та мережі» та «Математичне модулювання».

Після дружнього спілкування та презентації себе, юні кіровоградські таланти отримали пам’ятні та грошові винагороди. А от батько трійняток, які народилися минулого року, Анатолій Крижанівський отримав від обласної влади сертифікат на придбання житла. Тепер родина Крижанівських з трьома чарівними донечками – Вірою, Софією та Анею – будуть мати власне сімейне гніздечко.

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар