В Кіровограді презентували ще одне бачення розвитку країни у вигляді часопису

Черговий номер незалежного культурологічного часопису “Ї”, присвяченого баченню розвитку України, в Кіровограді презентували політики, банкіри і спеціалісти у енергетичній сфері.

Автор ідеї видання такого альманаху – філософ і редактор часопису “Ї” Тарас Возняк, авторами виступили відомі українські політологи, соціальні психологи та економісти. Ініціаторами видання – Тарас Стецьків, політик, Михайло Басараб, політолог, Тарас Возняк, політолог, Олег Рибачук, громадський діяч, Віктор Жердицький, фінансист, Ігор Коліушко, правник, громадський діяч, Олег Канівець, бізнесмен, благодійник, Богдан Яременко, дипломат, Андрій Юсов, експерт, громадський діяч, Олег Кузан, політтехнолог, Олександр Палій, історик, політолог.

Тарас Стецьків, відомий український політик, так визначив основну концепцію видання: “Ми, присутні тут, не є авторами, ми є ініціаторами видання. Ідея виникла через рік після другої країнської революції, революції гідності. Виграти у протистоянні з путинською агресією ми не зможемо без внутрішніх реформ. Зростає розчарування, на якому виграє “Опозиційний блок”, що фактично означатиме прихід в Україну Путіна.

Концепцій розбудови країни вистачає, не вистачає політичної волі. Цю книжку найкраще було б почитати політичній еліті. Але й пересічні люди мають знати, як можна розбудувати Україну.

В Україні мають виникнути нові партіі, а не фейкові, як зараз. Партії, які мають ідеї, а не доступ до телевізору. Середній клас має сформувати власну партію, з реальними активними членами.

Фінансист Віктор Жердицький, ще один представник ініціативної групи, зазначив: “У нас вже є ідеальна країна. Але вона ідеальна не для усіх, а для одного відсотку населення. Усі партії в парламенті мають власників – олігархів. Фактично вони і розпоряджаються благами країни. Ця ситуація, ці протиріччя призводять до соціальних вибухів, якими були обидва майдани.

Ідеальне суспільство – те, яке має представників усіх соціальних прошарків у парламенті. Найбідніші шари населення і середній клас в українському парламентів представників не мають.

Наша група поставила перед собою амбітну задачу  – підштовхнути суспільство до створення таких партій. Поява навіть однієї партії не лідерського типу, якою керують рядові члени партії і яка б не фінансувалася олігархами, змінить цю ситуацію”.

Політолог Михайло Басараб розповів про своє бачення ситуації в країні: “Об’єктивно, відсутність змін викликає зневіру в суспільстві. Якщо реформи не проведені за півріччя, далі ці зміни проводити буде дуже важко. Головна причина такої ситуації: відсутність політичної волі керівництва держави. Для ефективного наступу на корупцію достатньо важелів, які є у президента за конституцією: призначення генерального прокурора і керівника СБУ. Є пріоритетна проблема українського суспільства: корупція. І відповідальність за її вирішення в першу чергу несе президент.

Розпочинати боротьбу треба з “великої риби”, корупціонери нижчого рівня зрозуміють месідж і підуть зі служби самі.

Андрій Максимець, спеціаліст у питаннях енергетики та представник платформи “Нова країна”, зазначив: “Результати самміту східного партнерства, що проходив у Ризі, ставлять чітку оцінку діям уряду: реформи не йдуть, боротьби з корупцією немає. Ми шукаємо в Кіровограді однодумців ідей, викладених у презентованому сьогодні дайджесті”.

Тарас Стець підкреслив і політичні амбіції своїх однодумців: “В Україні вже сформована політична нація. Ми збираємо активних людей зі спільним баченням для реалізації ідей.

Ми не презентуємо конкретної політичної партії. Ми готові приєднатися до партії, яка відповідає нашому баченню і де рішення приймаються колективно, а не головою партії. Фінансування має складатись з членських внесків і проектної діяльності. Якщо у партії і будуть спонсори, на партійному сайті вони повинні бути зазначені. Сучасний світ рухається до зміщення центру прийняття рішень у партії до рядових її членів.

 Нашу країну очікують неординарні події,ми знаходимось у зоні політичної турбулентності. Плюс цієї ситуації – можуть з’явитися нові політичні лідери. Ми на це очікуємо. До того ж вибори в країні у ситуації революційних змін у розбудові суспільствавідбуватимуться значно частіше, ніж це прописано в конституції”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар