За минулу добу на Сході не був поранений жоден український військовий (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Повідомляє ІАЦ РНБО.

За фактами, які повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, вчора активність противника значно знизилася: кількість фактів порушення режиму тиші з боку бойовиків зменшилася більш, ніж у півтора-два рази. На Маріупольському напрямку бойовики здійснили кілька обстрілів наших позицій з мінометів та 122-мм гармат в районі с. Миколаївка та Широкине.

На Донецькому напрямку значно покращилася обстановка в районі аеропорту – фактів застосування важких озброєнь НЗФ на цій ділянці нашої оборони за минулу добу не зафіксовано. Натомість епізодичні перестрілки спостерігалися на південь від Донецька (у Мар’їнському районі), та на північ, зокрема неспокійно було у сел. Лозове поблизу Світлодарська.

На Луганському напрямку противник вів вогонь на широкій ділянці фронту – від Попасної до м. Щастя. Зокрема, у ході боїв в районі с. Кримське ворог вів вогонь по наших позиціях з БМП та зенітної установки ЗУ-23-2, а по околицях Попасної завдав артилерійський удар зі 122-мм гармат, внаслідок чого загинула жінка. Через ворожий вогонь була пошкоджена і частково зупинила роботу Луганська ТЕС у м. Щастя, наразі її роботу відновлено.

Протягом доби в зоні АТО було зафіксовано 3 польоти ворожих БПЛА.

За даними розвідки, значна частина російських найманців, що воюють проти сил АТО у складі бандформувань на сході України, планує залишитися для постійного проживання на окупованій території. З цією метою бойовики активно шукають житло, або намагаються зайняти житлові приміщення, залишені місцевими мешканцями.

Служба безпеки України попереджає спроби бойовиків розхитати ситуацію в сусідніх областях з зоною АТО

Так, оперативники не допустили підриву автомобільного моста у Павлограді, що на Дніпропетровщині. Двоє правопорушників були затримані в момент закладки вибухівки під міст, який є основним шляхом до Дніпропетровська. Встановлено, що затримані планували й інші диверсії та терористичні акти в Україні. Для цього вони придбали хімічні речовини та деталі для виготовлення вибухового пристрою і мобільні телефони для дистанційного вибуху. Після вчинення диверсії, злочинці планували втекти на окуповану територію. 12 11 Також у Дніпропетровській області спецслужби затримали мешканця міста Дніпродзержинськ, який вів активну антиукраїнську пропаганду на Інтернет-ресурсах. Злочинець відкрито закликав до підтримки так званих «ДНР» та «ЛНР» і провокував громадян до масових заворушень. До Вашої уваги – відео з зізнанням сепаратиста.

21Водночас СБУ викрила жінку-інформатора ворога, яка навесні минулого року брала участь у антиукраїнських акціях у Сєвєродонецьку. Зловмисниця збирала кошти для бойовиків та вербувала нових найманців. Відсьогодні у спільниці бандитів буде багато часу, щоб переосмислити свої дії в українській в’язниці.

Українські правоохоронці вилучили схрон зі зброєю в зоні АТО

27 травня співробітники Артемівського міськвідділу міліції спільно з військовослужбовцями ЗСУ та нацгвардійцями виявили в одному з приватних нежитлових будинків у сел. Миронівському схованку зброї та боєприпасів. Правоохоронці вилучили протитанковий гранатомет РПГ-22, і керовану протитанкову ракету. В армійському дерев’яному ящику були виявлені 3 індивідуальні аптечки, набої калібру 5,45 мм загальною кількістю понад 5 000 штук, та калібру 7,62 мм – близько 200 штук, а також 4 бойові гранати. Вилучене направлено на експертизу. Особи власників схрону встановлюються.

37 31 32 33 34 35 36Українська армія поповнюється свіжими силами

Учора на Рівненському загальновійськовому полігоні близько 1000 військовослужбовців, призваних під час мобілізації склали військову присягу.

44 41 42 43

Крім того, завершилася підготовка солдатів-строковиків весняного призову в Об’єднаному навчальному центрі Повітряних Сил у Василькові. Протягом місяця військові пройшли загальновійськову підготовку, навчалися за фаховими спеціальностями й склали військову присягу на вірність українському народу.

55 51 52 53 54

Триває ротація в підрозділах українських правоохоронців, які несуть службу в зоні АТО

На схід України вирушили бійці спецбатальйону «Чернігів», які змінять своїх побратимів на позиціях в Станиці Луганській. Проводжати українських патріотів на схід прийшли брати по зброї, друзі та рідні спецпризначенців.

67 61 62 63 64 65 66

Наші військовослужбовці завжди готові прийти на допомогу мирним мешканцям

Військовослужбовці групи цивільно-військового співробітництва побували у селі Орлівка Донецької області, що знаходиться на 10 км від лінії зіткнення, і привезли гуманітарну допомогу для місцевих мешканців. Військові придбали продукти завдяки місцевій владі та Німецькому товариству міжнародного співробітництва. Орлівська сільська рада отримала борошно, гречану та рисову крупу, олію, цукор, м’ясні консерви та іншу їжу – загалом це продуктові набори для 250 людей. Попереду багато роботи – лише за програмою співпраці з Німеччиною для мешканців Донбасу закуплено понад 30 тонн харчових продуктів. 79 71 72 73 74 75 76 77 78

Наші науковці розробили ще один унікальний винахід для потреб бійців АТО

Інститут фізики НАН України розробив перев’язувальні матеріали на основі радіаційно зшитих гідрогелів, призначені для лікування ран та опіків. Їх головні переваги в тому, що вони дають миттєвий ефект знеболення та цілком стерильні. Гідрогелеві пов’язки очищують рану, вбираючи з неї різні виділення, і при цьому пропускають крізь себе воду, даючи можливість обробляти рану ліками поверх пов’язки. Гідрогелі не прилипають до рани, що робить процес зняття пов’язки нетравматичним і цілком безболісним, безпечні, біосумісні та біологічно інертні. 80

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар