Посол Великобританії розповів про військову підтримку кіровоградських спецпризначенців

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Протягом двох місяців британські військові в рамках довгострокової програми підтримки України проводили навчання українських спецпризначенців – у Миколаєві, Рівному, Хмельницькому й Кіровограді.

Про це сьогодні під час зустрічі в Кіровоградській ОДА повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Саймон Сміт.

За його словами, британські військові інструктори навчали кіровоградців знешкоджувати вибухові пристрої, як реагувати на поранення під час бою і надавати дієву допомогу пораненим, щоб рівень смертності солдат скоротився, ділилися знаннями з оборонної тактики та ін.

«Сьогодні під час візиту на Кіровоградщину я вивчав стан українських збройних сил, дивився як ваші і наші військові працюють разом, а також з головою ОДА ми обговорювали адміністративні реформи в Україні, – зазначив Саймон Сміт. – Українці зараз шукають військової підтримки. Ми про це говорили з прем’єр-міністром Великобританії і ми вважаємо, що британський досвід може допомогти підняти боєздатність українських Збройних Сил, підвищити їхню стійкість перед військовою агресією Росії. Зараз увага всіх британців сконцентрована на південно-східній Україні. Але ми не забуваємо і про окупований Крим. Незаконно анексований Крим!» – підсумував Надзвичайний і Повноважний Посол.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар