Екс-голова Олександрівської РДА подав у суд на Президента

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

До Президента України позивався колишній голова Олександрівської районної державної адміністрації Сергій Шпирка, з яким вже майже рік судиться районний журналіст Галина Шевченко у справі про захист гідності і честі, ділової репутації та відшкодування моральної та матеріальної шкоди.

Шпирка звернувся до Вищого адміністративного суду України, як до суду першої інстанції, із позовною заявою до Президента України Петра Порошенка, у відповідності до якої просив скасувати та визнати протиправним і незаконним Розпорядження Президента України Петра Порошенка № 1317/2014-рп від 23.12.2014 про звільнення його з посади голови Олександрівської РДА. Також Шпирка вимагає свого поновлення на посаді голови районної державної адміністрації.

Вчора в мережі Інтернет було оприлюднено рішення колегії суддів Вищого адміністративного суду України про відсутність підстав для задоволення цього позову, оскільки Президент України діяв за наявності відповідних правових підстав, у межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар