Кіровоградські бейсболісти можуть потрапити до провідних американських команд (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На Кіровоградщині стартував Всеукраїнський бейсбольний турнір Малої ліги України, у якому беруть участь юнаки 10-12 років з різних куточків країни – Кіровограда, Іллічівська, Києва та Рівного, Чернівців, Івано-Пустого. Загалом 7 команд.

Як повідомив кореспондент Першої електронної газети, триденні змагання юних бейсболістів (25 по 28 травня) проходять на стадіоні селища Нового.

Організацію та власне проведення змагань забезпечив представник української діаспори в США адміністратор Літл ліги України Василь Тараско.

Викладач математики в одному з американських коледжів і тренер бейсбольної команди Василь Тараско вже кілька років поспіль приїжджає в Україну з єдиною метою – підтримувати і розвивати український спорт. Коли постав вибір – хто ж з американських тренерів візьметься за організацію української Літл ліги, Василь одразу зголосився, адже і сам є українцем (його батьки з Львівщини).

«Я вже давно займаюся організацією бейсбольних турнірів в Україні і можу впевнено сказати, що на Кіровоградщині найсильніші бейсбольні команди. Тут тренуються 14-разові чемпіони України і 9-разові чемпіони Європи. На другому місці, як на мене, команда з Рівного (ред., юнаки 10-12 років). У цих хлопців є великі перспективи. Адже на змаганнях, які будуть в Європі і США, вони зможуть показати себе, як достойні спортсмени, і потрапити до якоїсь з американських команд. Зазвичай під час таких міжнародних матчів провідні тренери підбирають собі хороших бейсболістів і запрошують до співпраці. Тож у кіровоградських хлопців є всі шанси. Необхідно лише стабільно працювати над собою», – зазначив Василь Тараско.

До суддівської колегії Малої ліги України ввійшли державний тренер з бейсболу Міністерства молоді та спорту України Лизогубенко Віталій, фінансовий директор Літл ліги України Вікторія Щербатюк та головний суддя цих змагань – Профатілов Станіслав.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар