Ситуація в зоні АТО (зведені дані РНБО)

На Маріупольському напрямку тривають ворожі обстріли наших позицій у с. Широкине. Противник активно застосовує 122-мм гармати та 120-мм міномети, і зазвичай активізується у другій половині доби.

На Донецькому напрямку бойовики систематично ведуть вогонь по наших позиціях в районі аеропорту, в тому числі із застосуванням танків та 122-мм гармат. Також противник здійснив провокації південніше – в районі Мар’їнки та Гранітного та північніше – в районі Кам’янки та Верхньоторецького. Останні два населені пункти перебувають неподалік автодороги Донецьк – Горлівка, яка контролюється бойовиками.
Водночас поблизу Горлівки та Світлодарська вчора режим тиші в цілому дотримувався.

На Луганському напрямку інтенсивні бойові дії вчора ішли біля Щастя і Станиці Луганської. Бойовики ведуть вогонь з високого берега Сіверського Донця, застосовуючи важке озброєння.
Внаслідок ворожого вогню, у Станиці Луганській є руйнування житлових будинків та інфраструктури. Незважаючи на це, наші воїни успішно обороняються і відбивають агресивні потуги ворога без втрат.

В районі Бахмутської траси загалом ситуація була спокійною – бойовики епізодично вели вогонь по наших позиціях біля Жовтого та Сокільників. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Всього в зоні АТО на лінії зіткнення було зафіксовано 16 польотів ворожих БПЛА. Ще 1 російський літальний апарат рухався вздовж кордону над територією Росії на півночі Луганщини, поблизу сел. Мілове.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 5 – отримали поранення. Найбільші втрати сили АТО понесли у с. Широкине.

Збройні сили України вдосконалюють свої бойові навички на передовій

Військовослужбовці виконали низку тактико-стройових вправ, зокрема відпрацювали оперативну логістику, шикування колони й планування оперативних дій під час маршу, оборони підрозділу та розгортання тилової інфраструктури.
Підрозділи провели тренування з відбиття атаки ворожих диверсійно-розвідувальних груп, а також евакуації поранених військових та пошкодженої техніки.

16 11 12 13 14 15

Також на Дніпропетровщині триває бойова підготовка танкових підрозділів. Військові виконали вправи з водіння танка Т-64БВ по пересічній місцевості, обирали вогневі позиції та вели стрільбу з усіх видів зброї. За словами командира підрозділу, воїни-танкісти виконували стрільби штатним бойовим пострілом з короткої зупинки та в умовах оборонного бою.

24 21 22 23

Україна шанує своїх героїв

Президент України Петро Порошенко нагородив орденами Богдана Хмельницького III ступеня та «За мужність» III ступеня 264 військовослужбовців ЗСУ, а також воїнів у лавах підрозділів Міністерства внутрішніх справ. Більшість з нагороджених – солдати і офіцери, які поклали життя у битвах за Донецький аеропорт та Дебальцевський плацдарм. Подвиг кожного героя, що захищав нашу Батьківщину, навіки залишиться закарбованим у народній пам’яті.

Водночас патріотична молодь підтримує поранених військовослужбовців

Сто дітлахів з міста Рогатин завітали до військово-медичного клінічного центру Західного регіону, де дали концерт для поранених військових. Понад двадцять номерів – танці, пісні, гуморески веселили та змушували сумувати наших героїв. Підтримка юних українців допомагає військовим швидше лікуватися, і дає сили та наснагу до нових звершень і звитяг.

39-3 31 32 33 34 35 36 37 38 39 39-1 39-2

Українські військовослужбовці доставляють гуманітарну допомогу до прифронтових міст

Офіцери групи військово-цивільного співробітництва привезли медичні препарати та іншу допомогу у лікарню Артемівська. Там проходять лікування наші військовослужбовці та місцеві мешканці. Таким чином, військові медики допомагають як своїм побратимам, так і цивільному населенню.

42 ???????????????????????????????

Українська держава протидіє ворожій пропаганді

У ході обстеження автомобіля, що їхав з Донецька в Ольгинку, прикордонники виявили 1000 примірників газет сепаратистського та антиукраїнського змісту.
Затримані пасажири не змогли пояснити, де і навіщо взяли цю продукцію, тому «кур’єрів» передали в СБУ.
За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар