Як таланти Кіровоградщини злетілися на “Калиновий спів” (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Уся співоча родина нашої області за традицією у травні зібралася на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі вокально-хорового мистецтва “Калиновий спів”. Цього дня сотні учасників з’їхалися не лише з різних куточків нашої області, а й завітали гості з Одеської, Вінницької, Дніпропетровської, Полтавської, Миколаївської областей.

У яскравих костюмах, з патріотичним настроєм, вишитими рушниками, емблемами районів творчі делегації урочистою ходою крокували від театральної площі музично-драматичного театру ім. М.Л. Кропивницького до обласної філармонії, де тішили публіку своїми танками і піснями.

Мистецьке свято продовжилося у фойє філармонії, де розгорнулася виставка творчих робіт “Калиновий розмай” народних умільців Кіровоградщини. Традиційно на виставці були представлені запашні, гарно оздоблені короваї від кожного району.

Співоче свято розпочалося у глядацькій залі філармонії. Під час офіційного відкриття заходу берегиня фестивалю Валентина Пращур відзначила, що за складних часів, які зараз переживає Україна, саме пісня здатна підійняти і настрій, і силу духу. Серед учасників фестивалю є хорові колективи, які побували в зоні АТО, які своєю піснею заохочували наших бійців до захисту Батьківщини. На святі звучали слова вітань і від обласної влади.

«Фестиваль проходить вже 24-ий раз. Але саме сьогодні набуває особливого значення, бо саме в цей час ми, українці, перестаємо себе відчувати, як просто населення України, а усвідомлюємо себе громадянами рідної держави», – зазначив заступник голови ОДА Сергій Коваленко.

На фестивалі “Калиновий спів” вкотре можна було побачити таланти великої співочої української родини. Українська пісня збагачує, надихає, об’єднує. Тож нехай вона і надалі гріє наші серця добром, додає великої віри в те, що у нашій країні настане мир.

Наталія Чайка. Фото автора.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар