“Кіровоградтепло” судиться з боржниками

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

З початку міжопалювального періоду юридичним відділом ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» активізовано роботу по примусовому стягненню заборгованості зі споживачів підприємства за надані послуги централізованого теплопостачання. 

За період з березня по травень 2015 року боржникам підприємства в порядку досудового врегулювання спору було направлено 118 претензій про термінове погашення боргу за надані послуги централізованого теплопостачання на загальну суму заборгованості 605,70 грн. з попередженням про подальше звернення підприємства до судових органів з метою примусового стягнення існуючої заборгованості.

Щодо боржників, які не виконали вимоги зазначених вище претензій, юридичним відділом було розпочато позовну роботу.

Так, за період з березня по травень 2015 до судових органів подано понад 50 позовних заяв про стягнення заборгованості за надані послуги централізованого теплопостачання зі споживачів – фізичних осіб на загальну суму боргу 672,40 тис. грн.,

До господарського суду Кіровоградської області за аналогічний період було подано 8 позовних заяв про стягнення заборгованості за надані послуги централізованого теплопостачання зі споживачів – юридичних осіб на загальну суму боргу 1 854,27 тис. грн., з яких задоволено 3 позови на суму 220,24 тис. грн. , інші справи перебувають на судовому розгляді.

В порядку примусового виконання рішення судових органів про стягнення заборгованості за надані послуги централізованого теплопостачання органами ДВС було накладено стягнення на заробітну плату та пенсію 6 боржників, загальний розмір заборгованості яких складає 29,82 тис. грн. Крім того, органами ДВС в примусовому порядку було стягнуто за період з березня по травень 2015 року з боржників підприємства заборгованість за надані послуги централізованого теплопостачання у сумі 53,35 грн.

Якщо боржник підприємства перебуває у скрутному матеріальному становищі і звернувся до адміністрації підприємства з заявою укласти договір реструктуризації боргу, підприємство завжди з розумінням ставиться до прохання споживача.

З початку міжопалювального періоду укладено 25 договорів на загальну суму заборгованості 157,3 тис. грн. В даному випадку такі боржники уникнуть примусових заходів стягнення існуючої заборгованості за надані послуги централізованого теплопостачання через органи ДВС.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар