Затримано вандала, що чинив наругу над могилами

У Кіровограді завдяки пильності місцевого жителя правоохоронці викрили вандала. 20-річний кіровоградець зруйнував понад 40 могил заради металобрухту. За вчинене зловмиснику загрожує до 7 років позбавлення волі.

Повідомлення про кримінальне правопорушення надійшло до міськвідділу міліції від місцевого жителя, який побачив, що на кладовищі невідомий чоловік руйнує могили, йдеться у повідомленні Кіровоградського МВ УМВС України в Кіровоградській області.

Прибувши на місце події, правоохоронці застали вандала «за роботою» – злодій збирався вивозити металеві конструкції, зокрема швелери та металеві стовпи. Підозрюваного було доставлено до міськвідділу міліції для з’ясування всіх обставин.

– Встановлено, що зловмисник протягом дня зруйнував близько 45 могил, – повідомив т.в.о. начальника Кіровоградського МВ УМВС в області Володимир Гавриленко. – Металеві вироби чоловік планував здати на металобрухт.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 та 3 ст. 297 Кримінального кодексу України (Наруга над могилою). Підозрюваному загрожує обмеження волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавлення волі від чотирьох до семи років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар