Фестиваль євроклубів на Олександрійщині – свято миру і дружби (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Районний фестиваль шкільних євроклубів, що діють на базі загальноосвітніх навчальних закладів Олександрійського району, вже давно став традиційним і проводиться кілька років поспіль. Не став виключенням і цьогорічний. Сьогодні, 15 травня, всіх євроклубівців, а це більше 2-х десятків команд, гостинно приймав Олександрійський районний будинок культури. Саме тут проходив Фестиваль «Олександрійщина Європейська», організований районним відділом освіти.

Гостям та учасникам заходу євроклубівці продемонстрували більшість країн Євросоюзу: а це й Грецію, Іспанію, Нідерланди, Чехію, Польщу та інші. Розпочали – «Євроквестом», під час якого кожнен клуб озвучив свій девіз. А потім на знак єдності разом запустили в небо кілька десятків повітряних кульок, гуртом станцювали та провели «Фейс-арт».

У ході «Євроквесту» із побажаннями та словами вдячності за чудово організоване свято до євроклубівців звернулися й поважні гості фестивалю – голова Олександрійської райдержадміністрації Андрій Коломіцев та голова райради Михайло Бойко.

Продовжився захід цікавим концертом. Під час його проведення присутні знайомилися з географічним положенням, символікою, столицями, політичним устроєм, культурою, національними костюмами європейських кран. Все це давало змогу здійснити до них заочну подорож, «відвідати» історичні пам’ятки, помилуватися краєвидами та архітектурою, ознайомитися з творчістю визначних діячів науки та мистцтв.

Окремі делегації презентуючи своєї країни використовували фото та відеоматеріали із зображенням гербів, прапорів, краєвидів, предметів побуту тощо.

Самі ж учасники фестивалю були одягнуті по-різному й представлені у національні костюми тих чи інших країн. До речі, національний одяг демонтували як під час «Євроквесту», так і на самому концерті, у танцювальних номерах.

Під час фестивалю членам євроклубів, безперечно, вдалося познайомитися поближче, обмінятися досвідом та налагодити дружні стосунки між собою, поспілкуватися. Взагалі, відчувалася ретельна підготовка кожного учасника, та й у залі будинку культури панувала атмосфера поваги й теплоти до народів країн Євросоюзу, і це свідчило, що в Україні сформувалася нова генерація, здатна до співдружності та партнерства із європейською молоддю.

Наталія Луценко для Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар