Військовий експерт: Росія готова до вторгнення — час дати Україні зброю

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Усі сигнальні вогні вже червоні. Усі дані перехресних перевірок, усі джерела говорять про те, що Російська Федерація накопичила війська на кожній з можливих ліній вторгнення від Курська до Харкова, від Ростову до північного сходу України, від Криму до прибережної території.

Пише vidia.

За оцінками, численність військових формувань сягає від 65 000 до 95 000 особового складу.

Український солдат перевіряє кулемет на своїй позиції у селищі Піски Донецької області, поблизу зруйнованого аеропорту, 23 квітня. © Anastasia Vlasova

Український солдат перевіряє кулемет на своїй позиції у селищі Піски Донецької області, поблизу зруйнованого аеропорту, 23 квітня. © Anastasia Vlasova

Окрім того, за оцінками, серед поставленої Росією військової техніки лише на Донбасі налічується 700 одиниць основних бойових танків (серед яких з’являється все більше T-72 V3, які використовуються лише Росією) та 1 100 машин вогневої підтримки, БТР та БМП (із зростаючою кількістю БТР 82). На фото, зроблених безпілотниками, спрямованими волонтерськими групами через границю із Росією, можна побачити кілометри установок типу «Град», підготовлених для запуску великої кількості ракет під час інтенсивного артилерійського обстрілу військових позицій на території України.

Наразі Росія направляє останні моделі військової техніки місцевим маріонеткам, що діють разом із 40 регулярними військовими частинами РФ, численні докази присутності яких можна знайти у відкритих джерелах інформації та соціальних мережах, таких як VK – російська мережа на кшталт Facebook, де росіяни демонструють свої фото у процесі обстрілу української території, вихваляючись цим, при цьому мережа відповідним чином локалізує їх місця розташування.

У загиблих під час боїв солдат було вилучено багато російських ідентифікаційних військових документів та паспортів Російської Федерації.

Союз комітетів солдатських матерів Росії зібрав імена тисяч російських солдат, загиблих на території України.

Було виявлено частки ракет «Градів», протитанкових мін та снарядів, що не спрацювали, а також снарядів, що залишилися після мінометних та артилерійських обстрілів, маркування яких чітко вказує на їх російське походження, при чому їх серії належать, в тому числі, до 2009 року. В ході бойових дій було виявлено ящики від боєприпасів до стрілецької зброї, а також протитанкові міни, на пакуванні яких зазначалося місце їх останнього зберігання на території військових частин Російської Федерації.

Час західним лідерам відійти від політичної коректності та побачити загрозу. Кожен день бездіяльності призводить до підвищення ціни цього конфлікту для всієї Європи.

Протистояння Володимиру Путіну – це єдиний спосіб зупинити війну до того, як вибухне вся Європа.

Україна не жебракує. Україна воює!

Лише за рік армія у складі 6 000 чоловік, які не могли протистояти загарбникам і були б швидко розгромлені у разі масштабного конфлікту, перетворилася на боєздатні збройні сили, які дали відсіч так званим сепаратистам на Донбасі у червні-липні 2014 року, внаслідок чого Москва була змушена відкрито задіяти свої кращі сили вже у серпні того ж року.

Кожного дня, коли Президент Петро Порошенко не оголошував військового стану, волонтери та донори створювали боєздатну зброю, за допомогою якої армія протистояла російським загарбникам, так що навіть російські офіцери вимушені були визнати, що вони недооцінили здатність України до захисту своєї території.

Багато невеликих компаній виробляли різноманітну продукцію, необхідну українським солдатам, волонтери ремонтували техніку, приватні організації забезпечували пальне, люди з усього світу допомагали грошима та обладнанням.

Однак Україна двічі ставала жертвою ідеології, яка базується на тому, що без зброї у світі настане мир.

Вона була позбавлена ядерного арсеналу, третього за розмірами у світі, в обмін на гарантії безпеки, надані підписантами Будапештського меморандуму у 1994 році, один з яких виявився агресором, а інші обрали залишитися осторонь, оскільки не хочуть протистояти Росії та її агресивним імперським амбіціям.

Росія не виконувала мінських домовленостей, які були нею підписані, і не збирається робити цього.

Дайте зброю Україні, зараз! Поки ще не пізно!

Едмонд Г’ювит (Edmond Huet), Kyiv Post

Переклад публікується з дозволу автора.

Інженер за професією, що працював спеціалістом з експорту та експертом з озброєння, якого часто запрошували до себе французькі та швейцарські ЗМІ, EdmondHuet допомагав ідентифікувати підрозділи та зброю, які уряд застосовував проти протестувальників на Майдані та пізніше російських солдат у Криму. Проживає в Києві. 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар