На велосипеді зі снарядом: у Долинській у брухт несуть вибухівку

На одній з вулиць міста Долинської правоохоронці зупинили місцевого жителя, який у мішку на велосипеді перевозив артилерійський снаряд часів Другої Світової війни. Боєприпас чоловік планував здати на металобрухт.

Під час проведення відпрацювання території району та міста працівники міліції отримали оперативну інформацію, яка в ході перевірки знайшла своє підтвердження, повідомляють у Долинськогму РВ УМВС України в Кіровоградській області.

– У 41-річного жителя райцентру було виявлено та вилучено снаряд діаметром 76 мм. Чоловік пояснив, що знайшов боєприпас на звалищі, де шукав метал, – повідомив т.в.о. начальника Долинського РВ УМВС в області Сергій Тюлєнєв. – Раніше зловмисник вже мав не одну судимість за вчинення злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків.
За цим фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Вилучений боєприпас за межами населеного пункту був знешкоджений фахівцями Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар