Сільські голови стоять на перешкоді територіальної реформи (ДОКУМЕНТ)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За попередніми планами в процесі реалізації реформи самоврядування до міста Кіровограда можуть приєднатися 52 територіальних громади (список додається).Про це сьогодні повідомив секретар Кіровоградської міськради Іван Марковський.

За його словами, головною перешкодою на шляху до об’єднання є сільські і селищні голови, які бояться втратити свою владу. «У поляків теж спочатку нічого не виходило, але потім вони вигадали для сільських голів нові посади і проблема одразу вирішилася, – розповів Марковський. – Зараз наші голови мають нормальні посади і зарплати. А що матимуть потім, коли стануть просто старостами? … Треба сказати людям, що для села фактично нічого не зміниться – будуть і сільради, і голови, але називатимуться вони по іншому. Бо якщо їм сказати, що цього не буде, вони не захочуть об’єднуватися».

Аналізуючи переваги, які чекають на об’єднану кіровоградську громаду, Іван Марковський зазначив, що Кіровоград забезпечить села централізованим водопостачання, профінансує ремонт доріг, утримуватиме школи і садочки. Але за які саме кошти – не пояснив.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар