Фірма екс-начальника оборонного держзаводу відстояла у суді приміщення в Кіровограді, куплені у держави по нікчемному договору

Суд залишив у власності ПП «Агрорембудсервіс» частину комплексу будівель і споруд у м. Кіровоград,  вул. Леваневського, 2-В. Про це свідчить рішення Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 30 квітня.

Раніше спірні приміщення належали філії ДП Міністерства оборони «Укрвійськбуд» «1080 Управління начальника робіт», повідомляють “Наші гроші”.

У списку майна адмінбудівля площею 94,5 кв.м., гаражі на 255,4 кв.м., кузня, естакада, вбиральня, мийка, АЗС, будівля підземного зберігання паливно-мастильних матеріалів, цех по виготовленню скла площею 37,7 кв.м., столярний цех – 96,6 кв.м., навіси, гараж, розчинно-бетонний вузол, вбиральня, оглядова яма, водопровідна колонка, вапняна яма. Відомо, що це майно складає 3/20 від всього комплексу. Решта майна належить державі в особі Верховної Ради України на праві господарського відання ДП Міноборони «Укрвійськбуд».

10 жовтня 2014 року Госпсуд Кіровоградської області визнав придбання майна незаконним і зобов’язав повернути його філії держпідприємства. Суд виходив, що майно придбане у 2005 р. за нікчемною угодою, що не посвідчена нотаріально та не пройшла державну реєстрацію. Факт нікчемності договору був встановлений судом ще у 2012 році.

«Агрорембудсервіс» звернувся до Дніпропетровського апеляційного госпсуду і в лютому цього року апеляцію виграв.

Зокрема Апеляційний суд звернув увагу на те, що філія ДП Міноборони «Укрвійськбуд» «1080 Управління начальника робіт» на є юридичною особою і не може бути стороною у справі. Проте відповідно до оскаржуваного рішення філія діє від свого імені, а не від імені ДП Міноборони «Укрвійськбуд» «1080 Управління начальника робіт». Замінити позивача суд не може. На цій підставі рішення суду від 10.10.2014 р. скасовано і в позові відмовлено.

Власниками «Агрорембудсервіс» є кіровоградець Юрій Протівцев і вінничанин Геннадій Орленко. У 2005-2012 рр. Протівцев був директором філії ДП Міноборони «Укрвійськбуд» «1080 Управління начальника робіт», з власності якої вибуло спірне приміщення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар