Кіровоградські офіцери у відставці отримали подарунки від держави

До 70-річчя з Дня Перемоги над нацизмом 90-річного ветерана-розшуковця Дмитра Шатьоху зі святом привітав головний міліціонер області Микола Павленко.

Дмитро Васильович чекав гостей вдома, в селі Хмельовому Маловисківського району. З цієї нагоди навіть одягнув бойові нагороди. Зізнається, що найдорожчим подарунком для нього є увага та турбота, а от начальника УМВС зустрічає у себе вдома за усі роки вперше.

Коли почалася війна, Дмитру Шатьосі виповнилося лише 16 років. Він добре пам’ятає, як на початку виїхав до Одеси, потім до Угорщини, де велися бої, і звідти дійшов аж до Чехословаччини. Ще молодим, зовсім дитиною, пліч-о-пліч із старшими бойовими побратимами хоробро і відважно боровся за те, аби разом здобути Перемогу.

Після війни повернувся до рідного села та влаштувався на роботу, однак згодом змінив її, вступивши на службу до міліції.

Більше ніж за два десятиліття служби, він лише рік працював дільничним, а вже потім обрав для себе карний розшук, де й прослужив до виходу на пенсію.

Про свою роботу згадує з гордістю і пишається тим, що у непростий повоєнний час зміг бути опорою для жителів району.

Головний міліціонер області побажав колезі-розшуковцю у відставці міцного здоров’я, довгих років життя та мирного неба над головою, а також привітав з отриманням почесного звання «підполковник міліції». До святкових вітань також додалися грошова премія та кошик з гостинцями.

Загалом цьогоріч, до святкового наказу з усієї області включили 8 офіцерів у відставці. Всі вони отримали дострокові звання від майора до полковника міліції.

За матеріалами СЗГ УМВС України в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар