Президент підписав Указ про демобілізацію

Президент України Петро Порошенко сьогодні підписав указ про демобілізацію воїнів, призваних на військову службу згідно з Указом “Про часткову мобілізацію” від 6 травня 2014 року.

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 254/2015

Про звільнення в запас військовослужбовців, які були призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період відповідно до Указу Президента України від 6 травня 2014 року № 454 “Про часткову мобілізацію”

Відповідно до пункту 17 частини першої статті 106 Конституції України, керуючись підпунктом “є” пункту 1 частини восьмої статті 26 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, постановляю:

1. Провести у травні – липні 2015 року звільнення в запас військовослужбовців, які були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період відповідно до Указу Президента України від 6 травня 2014 року № 454 “Про часткову мобілізацію”.

2. Кабінету Міністрів України забезпечити фінансування та вжити в межах повноважень інших заходів, пов’язаних із звільненням у запас військовослужбовців, які були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період відповідно до Указу Президента України від 6 травня 2014 року № 454 “Про часткову мобілізацію”, у тому числі з їх перевезенням до місць проживання (перебування).

3. Міністерству оборони України, Міністерству внутрішніх справ України, Службі безпеки України, Адміністрації Державної прикордонної служби України, Державній спеціальній службі транспорту України провести звільнення військовослужбовців, які були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період відповідно до Указу Президента України від 6 травня 2014 року № 454 “Про часткову мобілізацію”, у визначені терміни, перевезення звільнених військовослужбовців до місць проживання (перебування) і забезпечити їх комплектом польової форми одягу за сезоном та харчуванням під час переміщення до місць проживання (перебування).

4. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України    Петро ПОРОШЕНКО

6 травня 2015 року

Поширити:

Залишити коментар:

коментар