Влада не контролюватиме тарифи на проїзд

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

З постанови Кабміну № 1548 від 25 грудня 1996 року “Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)” вилучається норма про те, що органи державної виконавчої влади та виконавчі органи міськрад встановлюють тарифи на перевезення пасажирів і багажу автобусами, які працюють у звичайному режимі руху, в приміському та міжміському, внутрішньообласному сполученні.

Таким чином Кабінет міністрів України скасував державне і муніципальне регулювання тарифів на пасажирські перевезення, крім залізничних. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №240 від 25 березня 2015 року.

Нагадаємо, українські автоперевізники в березні зверталися з проханням до Мінінфраструктури щодо невідкладного перегляду діючих тарифів на міських, приміських та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах з метою приведення їх до економічно обґрунтованого рівня. Не відстали від них і кіровоградські перевізники, які цього року домоглися підвищення вартості проїзду з 2 грн до 3,50 грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар